2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Indiában gyorsabban terjed a járvány, mint bárhol, négymilliónál több a fertőzött

Indiában gyorsabban terjed a koronavírus-járvány, mint bárhol a világon: az elmúlt két hét alatt egymillió új fertőzéses esetet regisztráltak, és ezzel a fertőzöttek száma négymillió felé emelkedett az egészségügyi minisztérium által szombaton közölt adatok szerint.

  • Indiában gyorsabban terjed a járvány, mint bárhol, négymilliónál több a fertőzött

Az elmúlt napon 86 432 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak, ami napi rekordnak számít. Az összes, 4 023 179 fertőzött több mint 77 százaléka gyógyult meg eddig.

Az Egyesült Államok és Brazília után India a harmadik ország, ahol négymilliónál több fertőzöttet regisztráltak eddig, de a világjárványról statisztikát folyamatosan készítő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adataiból arra lehet következtetni, hogy a dél-ázsiai ország hamarosan lekörözi Brazíliát, ahol jelenleg 4 091 801 fertőzöttről tudnak. Az Egyesült Államokban 6 202 331 a fertőzöttek száma.

Egy nap alatt Indiában 1089 embert halt bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a halálos áldozatok száma ezzel 69 561-re emelkedett. Ott azonban majdnem kétszer kevesebb a halálos áldozatok száma, mint Brazíliában, ahol 125 502-en haltak meg az egyetem adatai szerint. Az Egyesült Államokban 188 ezerhez közelít a halottak száma.

Szakértők szerint a fertőzöttek számának növekedése az 1,3 milliárd lakosú Indiában várhatóan emelkedni fog a május közepén bevezetett vesztegzár fokozatos enyhítésével. A legsúlyosabb a helyzet a nyugat Mahárástra államban, illetve az ország déli részén fekvő Ándhra Prades, Karnátaka és Tamilnáduban van. A legnépesebb indiai államban, Uttar Pradesben is megugrott az utóbbi időben a fertőzéses esetek száma.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint növelték a vírusztesztek számát: két nap alatt több mint 1,17 millió tesztet végeztek.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!