2019. október 20.,
vasárnap, Vendel napja

Fellép az illegális migrációval szemben az amerikai elnök

Hír TV

2019. június 23., vasárnap 10:42

Két héttel elhalasztja az illegális migránsok tömeges kitoloncolását az amerikai elnök. Donald Trump a Demokrata Párti képviselők kérésének tesz eleget. A vezető ugyanakkor hozzátette, ha nem sikerül megállapodásra jutni a kérdésben, július 7-ével megkezdődik a deportálás.

Tavaly október óta rendszeresen indulnak a közép-amerikai országokból migránskaravánok az Egyesült Államok felé.

A bevándorlási hullám hónapok alatt súlyos menekültválságot eredményezett Kalifornia, Arizona, Új-Mexikó és Texas államokban.

Donald Trump elnök a történtek után szigorú bevándorláspolitikát hirdetett. Megerősítette a határok védelmét, és megkezdték a tartózkodási engedéllyel nem rendelkező migránsok visszaküldését Mexikóba.

Az Egyesült Államok vezetőjét számos kritika érte, leginkább a demokrata párt tagjai bírálták. Donald Trump azonban jelezte, kitart álláspontja mellett. Kerítést húzott a déli határra és szigorú szabályokat hirdetett az illegális bevándorlók ellen.

Az elnök bejelentette, nem csak a kérvényük elbírálására várók nem maradhatnak az Egyesült Államokban, hanem azok sem, akik évek óta papírok nélkül tartózkodnak az országban.

A hétvégén mégis úgy döntött, hogy eleget tesz a demokraták kérésének, és türelmi időt ad a kitelepítésekre. Twitter üzenetében azt írta, az illegális migránsok tömeges kitoloncolását 2 héttel elhalasztja.

Trump ugyanakkor azt is hozzátette, hogy amennyiben nem sikerül politikai konszenzusra jutni a kérdésben a republikánus és a demokrata képviselőknek, július 7-ével megkezdődik a deportálás.

A bevándorlási hivatalt meglepte a hír. Ott ugyanis arra készültek, hogy az ország 10 városában megkezdik a razziákat.

A tervezet szerint a hatóságok olyan menekülteket állítanak majd elő, akik már megkapták a kiutasítási határozatot, mégsem hagyták el az országot.

Hír TV