2019. február 19.,
kedd, Zsuzsanna napja

Érettségi nélkül az EP elnöke Martin Schulz

,

2013. május 20., hétfő 07:44, frissítve: hétfő 19:00

Érettségi vizsga nélkül tölti be az Európai Parlament elnöki tisztét Martin Schulz. Ez derül ki a német baloldali politikus önéletrajzából, ami a parlament honlapján olvasható.

A legnagyobb internetes enciklopédiában is az szerepel, hogy érettségi bizonyítvány nélkül hagyta ott a középiskolát. Schulz a politikai karrierje előtt egy saját könyvesboltot vezetett. Az érettségi vizsgát később sem tette le. Ezt azonban Brüsszelben nem nehezményezték, amikor a politikust az Európai Parlament elnökének jelölték. Az EP-elnök szóvivője a Hír Televíziónak megerősítette, hogy Martin Schulz a középiskolát sem fejezte be, de ez nem követelmény az uniós elnöki poszt betöltéséhez. „Martin Schulz rendelkezik a szükséges képzettségekkel. Azért hadd idézem a híres amerikai írót, Mark Twaint, aki azt mondta, hogy soha nem keverhető össze a végzettsége a képzettségével. Az Európai Parlament elnöki tisztségének betöltéséhez nincs szükség egyetemi végzettségre. George Washington sem rendelkezett formálisan iskolai végzettséggel, és Abraham Lincoln sem. Ez persze nem jelenti azt, hogy az elnök úr ezekhez az emberekhez akarja hasonlítani magát, ez csak egy történelmi észrevétel” – mondta Marcin Grajewski, az Európai Parlament elnökének szóvivője.

A Fidesz visszautasítja, felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja Martin Schulz európai parlamenti (EP-) elnök kijelentését, miszerint Magyarország „össze akarja írni a zsidókat” – közölte Gulyás Gergely, a kormánypárt képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva. Az uniós politikus közben helyreigazítást kért a brüsszeli Metro újságtól.

Egy, a Spiegelben közölt cikk nyomán Martin Schulzról készült karakterképekhez kattintson ide!

Forrás: Hír TV