2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:15

Külföld

Elérte a járvány újabb hulláma Európát

Drasztikusan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma a Benelux államokban és Svájcban. Belgiumban csaknem 80%-kal nőtt a napi esetszám, Hollandiában pedig megduplázódott. Romániból szintén egyre több megbetegedést jelentenek a hatóságok. Keleti szomszédunknál 1200-nál is többen fertőződnek meg naponta, de az óvintézkedéseket sokan nem tartják be.

  • Elérte a járvány újabb hulláma Európát

Egészségügyi maszkot oszt az utasoknak Genfben a Svájci Szövetségi Vasutak egyik munkatársa. Az alpesi országban a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt ismét kötelező viselni a védőfelszerelést.

A kormány vasárnap jelentette be, hogy szigorít a szabályokon. Az intézkedést a kabinet szerint az indokolja, hogy a júniusban regisztrált napi 35-ről a múlt héten 200 fölé emelkedett az új esetek száma.

Romlott a helyzet a Benelux államokban is. Belgiumban és Hollandiában egyaránt folyamatosan emelkedik a napi fertőzések száma.

Az előző heti adatokhoz képest a megbetegedések aránya drasztikusan megugrott. Belgiumban csaknem 80%-kal nőtt, Hollandiában pedig megduplázódott.

A brüsszeli közegészségügyi intézet közlése szerint 24 óra leforgása alatt átlagosan több mint 650 új koronavírusos beteget jelentenek. Ez azt jelenti, hogy az országban százezer főre átlagosan 40-45 fertőzött jut.

Hollandiában a megbetegedések száma 3 hónapja nem volt olyan magas, mint a július utolsó hetében. További súlyos probléma, hogy a fertőzöttek mintegy fele 20 és 40 év közötti, vagyis nem csak a krónikus betegek és az idősebb korosztály tagjai kapják el a vírust.

Ez már a román tengerpart. Bár keleti szomszédunknál napok óta 1200 fölött van az új megbetegedések száma, az emberek nem tartják be a kötelezően előírt távolságtartást, és más szigorításoknak sem tesznek eleget.

"Azért választottam ezt a strandot, mert elég sokan vannak, ráadásul komfortos is. Itt remek a kiszolgálás. Többek között van minibár, és kihozzák a napágyhoz a pincérek, amit rendeltünk"

- mondta egy nő.

A távolságtartásra vonatkozó szabályokat a strandok mellett, máshol sem tartják be, ezért Bukarest úgy döntött, hogy bezáratja a szórakozóhelyeket. A jogszabály 2 hétig biztosan érvényben marad.

Szerbiából némileg kedvezőbb adatok érkeztek, ahol mérsékelten ugyan, de folyamatosan csökken a napi új fertőzöttek száma.

Ettől függetlenül Belgrád utasítása értelmében továbbra is eleget kell tenni az elővigyázatossági előírásoknak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!