2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Deutsch Tamás a költségvetési ellenőrző bizottság alelnöke lett az EP-ben

Hír TV

2019. július 10., szerda 17:55

Meggyőző fölénnyel, 11-6 arányban jóváhagyták Deutsch Tamás jelölését, aki így két és fél évre alelnök lesz a költségvetési ellenőrző szakbizottságban. Bocskor Andreáról és Hidvéghi Balázsról elhalasztották a szavazást.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az EP liberális és szociáldemokrata képviselői – köztük a magyar képviselők is – a fideszes és a lengyel PiS-ben politizáló alelnök-jelöltek ellen fognak szavazni az Európai Parlamentben. Minden szakbizottság élére egy elnököt és négy alelnököt választanak meg, összesen öt fideszes képviselőt jelöltek alelnöknek.

Hidvéghi Balázs és Bocskor Andrea jelöléséről később fognak szavazni, mert az állampolgári jogi, belügyi bizottság és a kulturális és oktatásügyi bizottság elhalasztotta az adott szavazásokat.

Deutsch Tamást viszont megválasztották a költségvetési ellenőrző bizottság negyedik alelnökének.

Gál Kinga és Ujhelyi István is szakbizottsági alelnök lett

Gál Kingát a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság második alelnökének választották, Ujhelyi István szocialista képviselő pedig az EP közlekedéssel és idegenforgalommal foglalkozó szakbizottsága harmadik alelnökének nevezték ki.

Zöldhegyi Katalin tudósításából kiderül, ma az történt Brüsszelben, hogy az Európai Parlament felrúgta a saját íratlan szabályait. A zöldek, a szocdemek és a liberálisok példátlan akcióba kezdtek.

888.hu - MTI - Hír TV