2020. november 24.,
kedd, Emma napja

December elejére visszaszorulhat a járvány Ausztriában

Hír TV

2020. november 18., szerda 22:01

Még nem szoktak hozzá az osztrákok, hogy a tavaszi több hetes lezárás után, kedd óta újra országos karantén van érvényben Ausztriában. Az utcák ugyanis egyáltalán nem kihaltak - számolt be egy Bécsben élő magyar a Hír TV-nek. A korlátozások miatt a szakemberek az internetes vásárlások felfutásában bíznak.

Díszítik a karácsonyfát Bécs központjában a Stephansdom mellett. Bár a máskor zsúfolt tér és a környező sétálóutcák üresebbek mint szoktak, de azért nem teljesen kihaltak.

Pedig kedd óta kijárási tilalom van életben. Az első napok tapasztalatairól a Bécs belvárosában dolgozó Megyeri Dorottya számolt be a Hír TV-nek.

A 3 hetes országos karantén egészen Mikulás napjáig, december 6-ig tart.

A tavaszi tapasztalatok alapján a munkahelyek sok esetben otthoni munkavégzést és a váltott műszakot vezettek be, hogy csökkentsék a vírus terjedését.

Mivel csak az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak a bankok és a benzinkutak tarthatnak nyitva a következő hetekben, a szakemberek az internetes vásárlások felfutását várják.

A bécsi kormány arra számít, hogy az országos karantén alatt jelentősen lecsökken a koronavírus terjedésének üteme és a Karácsony előtti hetekben már szabadabb lehet az élet.

 

Hír TV