2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Nagy segítséget jelent az önkormányzatok számára a kormány rezsitámogatása

Január elején jelent meg az a kormányrendelet, amely a 10 ezer fő feletti települések rezsi támogatásáról szól. A segítségből összesen 138 városi és 17 fővárosi kerületi. kormánypárti. valamint ellenzéki önkormányzat kapott. Nemrég Szita Károly, a Megyei Jogú Városok szövetségének elnöke a miniszterelnökkel tárgyalt az önkormányzatok helyzetéről. Orbán Viktor várhatóan a következő időszakban találkozik a vármegyék és a főváros vezetőivel, hogy tovább egyeztessenek a rezsitámogatásokról.

  • Nagy segítséget jelent az önkormányzatok számára a kormány rezsitámogatása

Rendkívüli támogatásról döntött a kormány még az év elején az önkormányzatok megemelkedett energiaköltségeinek finanszírozására. Így a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek - egy egyeztetést követően - mind kaptak segítséget.

Összesen 138 városi és 17 kerületi kormánypárti valamint ellenzéki önkormányzat kapott a támogatásból.

A főváros DK-s polgármesterei ugyanakkor - Niedermüller Péter kivételével - nem voltak hajlandóak egyeztetni a kormánnyal, így kerületük elesett az energiatámogatástól, ami miatt viszont pert indítottak.

Ugyanakkor a Fidesz-KDNP 6 budapesti frakció-vezetője fegyelmi eljárást kezdeményez a DK színeiben politizáló polgármesterek ellen, amiért mulasztást követtek el azzal, hogy nem mentek el az egyeztetésre, ezzel ugyanis megkárosították a kerületüket, és az ott élőket is.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok elnöke a napokban a miniszterelnökkel tárgyalt és a megyei jogú városok helyzetéről tájékoztatta Orbán Viktort, aki a következő időszakban várhatóan találkozik a vármegyék és a főváros vezetőivel, hogy tovább egyeztessenek a rezsitámogatásokról.

Wintermantel Zsolt Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője pedig a HírTV stúdiójában arról beszélt, ha egy polgármestert tárgyalóasztalhoz hív egy miniszterelnök és ő politikai taktikázásból nem megy el egy ilyen megbeszélésre, az egyszerűen felháborító.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!