2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Gazdaság

Stabilabb költésgvetést jelent az önkormányzatoknak a kormányzati támogatás

Óvoda, bölcsőde, idős otthon fűtésére, vagy közvilágításra költi a legtöbb önkormányzat azt a támogatást, amit a kormány nyújt a 10 ezer lakos feletti településeknek.

  • Stabilabb költésgvetést jelent az önkormányzatoknak a kormányzati támogatás

Az összesen 44 milliárd forintnyi támogatásból nemcsak kormánypárti, de számos ellenzéki önkormányzat is részesült.

- A tízezer feletti településeken 44 milliárd forint támogatást ad a kormány az önkormányzatoknak

- számolt be róla Láng Zsolt. Rendkívüli támogatást kapnak a megemelkedett energiaköltségek finanszírozására a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek.

Pécs balliberális vezetése egy több mint 100 pontból álló rezsicsökkentési tervet dolgozott ki, melytől milliárdos megtakarítást remélnek. Azonban még ez sem elég ahhoz, hogy talpon tudjanak maradni.

A támogatottak listáján összesen 137 városi önkormányzat szerepel, ellenzéki és kormánypárti egyaránt. A zalai vármegyeszékhely számára is nagy segítséget jelent a kormányzati hozzájárulás.

A kormányzati támogatás összege függ a települések anyagi helyzetétől, energiabeszerzési szerződéseiktől, valamint figyelembe veszi az adott önkormányzat egy lakosra jutó iparűzési adó képességét is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!