2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Stabilabb költésgvetést jelent az önkormányzatoknak a kormányzati támogatás

Óvoda, bölcsőde, idős otthon fűtésére, vagy közvilágításra költi a legtöbb önkormányzat azt a támogatást, amit a kormány nyújt a 10 ezer lakos feletti településeknek.

  • Stabilabb költésgvetést jelent az önkormányzatoknak a kormányzati támogatás

Az összesen 44 milliárd forintnyi támogatásból nemcsak kormánypárti, de számos ellenzéki önkormányzat is részesült.

- A tízezer feletti településeken 44 milliárd forint támogatást ad a kormány az önkormányzatoknak

- számolt be róla Láng Zsolt. Rendkívüli támogatást kapnak a megemelkedett energiaköltségek finanszírozására a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek.

Pécs balliberális vezetése egy több mint 100 pontból álló rezsicsökkentési tervet dolgozott ki, melytől milliárdos megtakarítást remélnek. Azonban még ez sem elég ahhoz, hogy talpon tudjanak maradni.

A támogatottak listáján összesen 137 városi önkormányzat szerepel, ellenzéki és kormánypárti egyaránt. A zalai vármegyeszékhely számára is nagy segítséget jelent a kormányzati hozzájárulás.

A kormányzati támogatás összege függ a települések anyagi helyzetétől, energiabeszerzési szerződéseiktől, valamint figyelembe veszi az adott önkormányzat egy lakosra jutó iparűzési adó képességét is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A sonkatermékek széles kínálatával készülnek húsvétra

A sonkatermékek széles kínálatával készülnek húsvétra

Húsvét előtt több mint 50 százalékkal nő a sonka illetve az egyéb füstölt áruk iránti kereslet. Hogy mire kell figyelni ilyenkor vásárláskor? Erről tájékoztatott a Magyar Húsipari Szövetség. Az eseményen részt vett Rizmayer Mihaly kollégánk is.
MNB-igazgató: januárban tetőzött az infláció

MNB-igazgató: januárban tetőzött az infláció

Januárban tetőzött a magyarországi infláció, a külső és a belső tényezők is a dezinfláció irányába mutatnak - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóság igazgatója a jegybank márciusi Inflációs jelentését bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!