2023. 06. 08. Csütörtök Medárd napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Napi aktuális

Szita Károly beszámolója arról, hogy miről tárgyalt Orbán Viktorral a Karmelita kolostorban

Településenként több száz millió forint állami kompenzációt kapnak a megemelkedett rezsiköltségeik fedezésére a megyei jogú városok. Szövetségük elnöke, Szita Károly Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt az önkormányzatok helyzetéről. Kapcsoltuk Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét.

  • Szita Károly beszámolója arról, hogy miről tárgyalt Orbán Viktorral a Karmelita kolostorban

Szita Károly megköszönte a miniszterelnöknek a támogatást, hiszen a koronavírus-járványhoz hasonlóan, most az energiaválság idejében segítségre van szükségük. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke adásunkban elmondta, elsősorban azt köszönte meg, hogy megmaradt a rezsicsökkentés. 

Egy városi polgármester számára rendkívül fontos az, hogy a településen élők mekkora rezsit fizetnek, a gázra a villanyra és a kormány a rezsivédelmi alapnak köszönhetően az átlagfogyasztásig megadta valamennyi település számára, hogy a csökkentett árat fizethesse

- tette hozzá.

A politikus a másik rémképnek nevezte, hogy emelkedik-e a munkanélküliek száma. Rámutatott, a kormány gazdaságvédelmi intézkedései megadták azt a lehetőséget, hogy tovább csökkent a munkanélküliség és megmaradt az az esély, hogy a teljes foglalkoztatottságot továbbra is célként lehetett kitűzni. 

A települési önkormányzatoknak nyújtott segítségről Szita Károly elmondta, a kormány olyan támogatást nyújtott, hogy működni tudnak az óvodák, a bölcsődék, a szociális otthonok, ne szűnjön meg a sportélet. 

Kaposvár 840 millió forintot kapott. 

Teljes beszélgetés: 

További epizódok

A parlament előtt a pedagógusi életpályamodell

A parlament előtt a pedagógusi életpályamodell

Nagy Ervin és Csuhaj Ildikó érkeztek a stúdióba. 2023. június 08.
Horváth József: A gát felrobbantása a háború fokozódását okozhatja

Horváth József: A gát felrobbantása a háború fokozódását okozhatja

Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója volt a vendégünk. 2023. június 08.
Nem tekinthető halottnak a magyar hegymászó

Nem tekinthető halottnak a magyar hegymászó

Bár már biztosan nincs életben, mégsem lehet jogilag halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot. A hegymászó nem találta meg az érte induló mentőcsapat, így befejezték a keresését. Berényi András ügyvéd volt a Napi aktuális vendége. 2023. június 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Új utakon a Jobbik

Új utakon a Jobbik

Kilépett a Jobbik - Konzervatívok az ellenzéki együttműködésből. Merre visz a párt útja? Brenner Koloman országgyűlési képviselő érkezett a Napi aktuális stúdiójába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!