2023. 06. 08. Csütörtök Medárd napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Napi aktuális

Wintermantel Zsolt: Ha Karácsony meghívást kap a kormánytól, eszébe ne jusson nem elmenni

Előzetes konszenzus nélkül fogadta el a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki többsége a taxis tarifák változásáról szóló rendeletet. A részletekről Wintermantel Zsoltot, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjét kérdezte Gerhardt Máté.

  • Wintermantel Zsolt: Ha Karácsony meghívást kap a kormánytól, eszébe ne jusson nem elmenni

Karácsony Gergely főpolgármester nagy demokráciájában, a nyitott és szabad Budapesten kevesebb, mint 24 óra alatt tolták át ezt a rendeletmódosítást (...) ez most jelent pillanatban az a diktátum, amit a főváros baloldali többsége ránk kényszerít - mutatott rá Wintermantel Zsolt. 

Hozzátette: 

fontos a szolgáltatás biztonsága, annak a minősége, fontos, hogy elérhető legyen azok számára, akik ezt el akarják érni, de az is fontos, hogy akik ezt a szolgáltatást nyújtják, azok meg tudjanak élni.

A taxisok határozott kéréssel fordultak a miniszterelnökhöz: azt szeretnék elérni, hogy a kormány támogassa az ágazatot abban, hogy a budapesti taxiközlekedésben az árak megállapításáról szóló törvényben meghatározott hatósági ár megmaradjon.

Wintermantel Zsolt közlése szerint amíg nincs konszenzus, addig ez a kérdés az asztalon van. 

Adásunkban arról is szó esett, hogy Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei a VII. kerületi Niedermüller Péter kivételével nem mentek el az energia-kompenzációról szóló tárgyalásra, így egy fillért sem kaptak a támogatásból.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az ügy kapcsán elmondta, 

ha Karácsony Gergely egy ilyen megbeszélésre meghívót kap eszébe ne jusson nem elmenni, sajnos vannak olyan kerületi vezetők, akik pártpolitikai alapon nem mentek el (...) azt nem lehet csinálni, hogy éjjel-nappal szapulom a kormányt, mindenért őt teszem felelőssé, majd utána pedig mindig, minden problémára a kormánytól várom a választ.

Teljes beszélgetés: 

 

 

További epizódok

A parlament előtt a pedagógusi életpályamodell

A parlament előtt a pedagógusi életpályamodell

Nagy Ervin és Csuhaj Ildikó érkeztek a stúdióba. 2023. június 08.
Horváth József: A gát felrobbantása a háború fokozódását okozhatja

Horváth József: A gát felrobbantása a háború fokozódását okozhatja

Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója volt a vendégünk. 2023. június 08.
Nem tekinthető halottnak a magyar hegymászó

Nem tekinthető halottnak a magyar hegymászó

Bár már biztosan nincs életben, mégsem lehet jogilag halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot. A hegymászó nem találta meg az érte induló mentőcsapat, így befejezték a keresését. Berényi András ügyvéd volt a Napi aktuális vendége. 2023. június 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Új utakon a Jobbik

Új utakon a Jobbik

Kilépett a Jobbik - Konzervatívok az ellenzéki együttműködésből. Merre visz a párt útja? Brenner Koloman országgyűlési képviselő érkezett a Napi aktuális stúdiójába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!