2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Ha egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést, csaknem félmilliárd köbméter gáz marad

Augusztus 15-ig meghosszabbították a mérőóraállás diktálási lehetőséget - derült ki az MVM NEXT közleményéből. Most azok a fogyasztók is diktálhatnak, akiknek egyébként máskor van a leolvasási időszakuk, így ők is kedvezőbb számlát kaphatnak.

  • Ha egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést, csaknem félmilliárd köbméter gáz marad

Eközben újabb rezsiszabályok jelentek meg a Magyar Közlönyben. Mostantól az átlagfogyasztásig a mikrovállalkozásokra is vonatkozik a rezsicsökkentett ár.

A téma kapcsán vendégünk volt Sebestyén Géza, a Mathias Corvinus Collegium Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője.

Augusztus 1-jétől nemcsak a háztartásokra, hanem a mikrovállalkozásokra is vonatkoznak a rezsicsökkentett árak, derült ki a hétfő este megjelent Magyar Közlönyből. A rendelet szerint: az árváltozás miatt az energiaszolgáltatók rendkívüli lehetőséget biztosítanak az óraállás bediktálására, hogy a rezsiszámítás kedvezőbb legyen.

Tehát, most azok is diktálhatnak, akik máskor szoktak, mindezt augusztus 5-e helyett 15-ig tehetik meg.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Napi aktuálisban elmondta: a kormány elsődleges célja a családok megvédése.

A teljes beszélgetés: 

Közben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal újabb állásfoglalást adott ki, mely szerint tovább csökkenthető a földgázmegtakarítás csaknem félmilliárd köbméterrel, ha egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést. Így nemcsak a gázszámla kedvezőbb, hanem a gáztartalék is tovább tart ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!