2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Ha egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést, csaknem félmilliárd köbméter gáz marad

Augusztus 15-ig meghosszabbították a mérőóraállás diktálási lehetőséget - derült ki az MVM NEXT közleményéből. Most azok a fogyasztók is diktálhatnak, akiknek egyébként máskor van a leolvasási időszakuk, így ők is kedvezőbb számlát kaphatnak.

  • Ha egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést, csaknem félmilliárd köbméter gáz marad

Eközben újabb rezsiszabályok jelentek meg a Magyar Közlönyben. Mostantól az átlagfogyasztásig a mikrovállalkozásokra is vonatkozik a rezsicsökkentett ár.

A téma kapcsán vendégünk volt Sebestyén Géza, a Mathias Corvinus Collegium Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője.

Augusztus 1-jétől nemcsak a háztartásokra, hanem a mikrovállalkozásokra is vonatkoznak a rezsicsökkentett árak, derült ki a hétfő este megjelent Magyar Közlönyből. A rendelet szerint: az árváltozás miatt az energiaszolgáltatók rendkívüli lehetőséget biztosítanak az óraállás bediktálására, hogy a rezsiszámítás kedvezőbb legyen.

Tehát, most azok is diktálhatnak, akik máskor szoktak, mindezt augusztus 5-e helyett 15-ig tehetik meg.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Napi aktuálisban elmondta: a kormány elsődleges célja a családok megvédése.

A teljes beszélgetés: 

Közben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal újabb állásfoglalást adott ki, mely szerint tovább csökkenthető a földgázmegtakarítás csaknem félmilliárd köbméterrel, ha egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést. Így nemcsak a gázszámla kedvezőbb, hanem a gáztartalék is tovább tart ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Cső helyett vagonban jöhet az olaj

Cső helyett vagonban jöhet az olaj

Bár a Barátság kőolajvezetéken néhány napos szünet után megindult a szállítás Magyarországra, a hazai vegyipari szereplők megkezdték beszerzéseik diverzifikálását.
A rezsiárakkal küzdenek Svédországban

A rezsiárakkal küzdenek Svédországban

Naponta változik az áram ára Svédországban, ma minden idők legmagasabb tarifáját kell fizetni, 4 és fél koronát, azaz mintegy 170 Ft-ot kilowattóránkként.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!