2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

Heti terror: Újraéledhet az Iszlám Állam?

2020. október 17., szombat 22:55

Feléledhet az Iszlám Állam? Az biztos, hogy már új vezetője van. Emiatt ismét instabilizálódnak egyes szíriai területek, közben pedig egyre erősödik a terrorszervezet tevékenysége az interneten is. Kell-e félnünk? Erről is beszélgettek a Heti terrorban szakértő-vendégekkel.

Ismét hallatja hangját az Iszlám Állam. Sőt már új merényleteket is feljegyezhetünk a terrorszervezet neve mellé - igaz még csak a Közel-Keleten. Egy új kalifa vezeti a szervezetet, most őt mutatjuk be önöknek.

A szombat esti Heti terror vendégei Nógrádi György és Földi László biztonságpolitikai szakértők.

„Az új vezető szerepe nem is alapvetően fontos. Hiszen a tény és lényeg az, hogy folytatódik az a fajta élethelyzet, amit mi Iszlám Államnak hívunk. Én már nem terrorizmusról beszélnék, hanem egy olyan hadseregről, amely eldöntötte, hogy területet foglal, ráadásul egy olyan középkori módszerek és logika szerint (…), amely nem tűr más ideológiát” - fogalmazott Földi László.

„Az ISIS-t döntően fölszámolták, de nem… Miért? Mert Szíriában nem tudják eldönteni, hogy kié a hatalom. Szíriában ott vannak az amerikaiak, az oroszok, az izraeliek, az irániak, a szaudiak, a törökök és lehet sorolni. Nem véletlen, hogy rendszeresen konzultál egymással Putyin és Erdogán, mert más az orosz és más a török nemzet érdek” – jelentette ki Nógrádi György.

Teljes adás:

HírTV