2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Heti terror

Heti terror: Továbbra is háborús állapotok vannak a görög-török határon

A Hír TV Heti terror című műsorának első részében szó lesz arról, hogy Törökország továbbra sem gondol arra, hogy lezárja nyugati határait az Európai Unióba vágyó migránsok előtt – melyről a török sajtó írt az elnökre hivatkozva. Recep Tayyip Erdogan azt az ötletét is megismételte, hogy Görögország is nyissa meg határait a migránsok előtt, hiszen, a bevándorlók úgysem maradnának ott, csak keresztülhaladnának Európa más országai felé. A műsor második felében pedig az olaszországi börtönlázadások kerülnek terítékre, ugyanis Olaszország mintegy 30 börtönében tört ki lázadás a gyorsan terjedő járvány miatt. A rabok a látogatások felfüggesztése ellen tiltakoznak, az óvintézkedések hiányára panaszkodnak, valamint amnesztiát követelnek. Műsorunkban Nógrádi György és Horváth József biztonságpolitikai szakértők elemzik a témákat Déri Stefi műsorvezetése mellett.

  • Heti terror: Továbbra is háborús állapotok vannak a görög-török határon

A migrációs válság azután újult ki, hogy másfél héttel ezelőtt Ankara bejelentette, nincs kapacitása a továbbiakban ellátni a Szíriából tömegesen érkező migránsokat, ezért megnyitja elöttük az ország kapuit Európa felé. A görög-török határon azóta háborús állapotok uralkodnak. A 2015-ös migránsválság óta nem gyűlt össze ennyi ember a Balkánon és Görögországban.

Erdogan és Putyin Moszkvában tárgyalt egymással, illetve Edogan már Brüsszelben is járt. A valóságban mi valósult meg abból, amiről a tárgyaló asztalnál is szó volt?

– kérdezte Déri Stefi, műsorvezető.

Ha azt nézzük, hogy az Európai Unió, hogy tudja érvényesíteni az érdekeit, akár a közel-keleti, észak-afrikai térségben Európának a biztonságát illetően akkor azt kell mondanunk, hogy sehogy vagy egy eszközzel, hogy fizet és amennyiben többet kérnek többet fizet. A tárgyalásokon, ahol igazából eldőlnek a dolgok az Európai Unió nem ül ott, az Unió meghatározó politikusai nem ülnek ott. Oroszország és Törökország, Oroszország és az Egyesült Államok, Irán, Izrael, akik a térségben meghatározó játékosok ott vannak ezeken a nyílt és nem nyilvános tárgyalásokon az Unió pedig csak riadtan figyeli tekintettel arra, hogy az elmúlt 5 évben is elmulasztották azt, hogy érdemben fölkészüljenek egy újabb válsághelyzetre és elmulasztották azt is, hogy egy olyan szövetség, amelyik azt gondolja magáról, hogy 500 milliós lakossággal egy gazdasági nagyhatalom elhitte azt, hogy neki nincs szüksége arra, hogy valódi erőt is fel tudjon mutatni adott esetben és ez vezetett oda, hogy pillanatnyilag egy Törökország vagy egy Oroszország is zsarolhatja az Európai Uniót

– mondta és Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!