2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Én és a nagyapám

Következik:

Híradó 15:05

Heti terror

Heti terror: Néhány nappal a támadás előtt helyezték szabadlábra a londoni késelőt

Egy dzsihadista késelt meg két embert Londonban, aki nemrég szabadult a börtönből. Ezúttal a Johnson-kormány gyorsan lépett és szigorítják az idő előtti szabadlábra helyezés szabályozását. Nagy Britanniárról szólt a mai adásunk, amelyben arról is szó lesz, megfelelő lépéseket tesz-e a brit főváros vezetése, hogy megfékezze az egyre gyakoribb gyilkosságokat - merthogy Londonban tavaly csaknem 150 embert öltek meg. Ezen kívül arról is szó volt, hogy milyen biztonsági kockázatokkal kell számolni Nagy-Britannia uniós kilépésével.

  • Heti terror: Néhány nappal a támadás előtt helyezték szabadlábra a londoni késelőt

Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a vasárnapi londoni késelést. Azt állítják, hogy a támadó a harcosuk volt.

„Kiderült már, hogy pontosan mi motiválta az elkövetőt? Illetve nagyon gyorsan reagált a rendőrség, mire lehet ebből következtetni?”

– kérdezte Déri Stefi műsorvezető.

„Arra lehet következtetni – sőt ezt a brit lapok le is hozták, nem titok,  - hogy őt követte két rendőr civilben. Tehát annyira veszélyesnek tartották ezt a fiatal férfit, hogy miután kiengedték a börtönből – érthetetlen módon ugye felezve a hároméves börtönbüntetését – nyomkövetőt kellett viselnie, tehát tilos volt neki kimennie például bármelyik reptérre is, elhagynia London nagy területét. Nem volt házi őrizetben, de azért megfigyelés alatt tartották. Rendszeresen jelentkeznie kellett a rendőrségen is, de én azt mondom, hogy itt egy többéves kórképről van szó. Tehát őt azért zárták be 17 éves korában, mert brit barátnőjét rá akarta arra venni, hogy az ölje meg a saját szüleit, merthogy kuffárok, azaz hitetlenek. (…) Azért is vitték őt be, mert veszélyesnek tartották a társadalomra, annyira eluralkodott a radikális, iszlámhoz köthető nézetvilág rajta, hogy jobbnak tartották bezárni. De hát jó magaviseletért (...) kiengedték másfél év után és lehet látni, hogy néhány nappal azután már el is követett egy ilyen cselekményt.”

– válaszolta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője.

Hír TV

További epizódok

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

A témát Földi László biztonságpolitikai szakértővel és Horváth Józseffel, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadójával jártuk körbe. 2020. december 19.
Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Ezen a héten Georg Spöttle és Demkó Attila voltak voltak Déri Stefi vendégei a Hír TV Heti terror című műsorában. 2020. december 12.
Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

A műsor vendégei Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak. 2020. december 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!