2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Hogyan csináljunk rossz filmet 11:05

Heti terror

Heti terror: Lehetetlen a párbeszéd a radikálisokkal!

Razziák Ausztriában és Franciaországban, őrizetbe vételek és mecsetbezárások. A hatóságok radikális iszlamisták után kutatnak Európában. Vajon képes-e véget vetni a merényleteknek az Európai Unió és a tagállamok? A Heti Terrorban erről is szó esett.

  • Heti terror: Lehetetlen a párbeszéd a radikálisokkal!

 

A héten a francia államfő az osztrák és a német kancellár, valamint az EU vezetői tárgyaltak a biztonsági helyzetről. Angela Merkel kijelentette, hogy a terroristák nem vallási ellentét miatt követnek el merényleteket, hanem a demokratikus társadalmat támadják.

Az osztrák kormány megelőzésképpen őrizetbe venné a potenciális terroristákat. Legalább is azokat, akik nem adják fel szélsőséges nézeteiket - erről beszélt Sebastian Kurz osztrák kancellár. A terrorizmus szempontjából kockázatot jelentő egykori elítélteknek elektronikus nyomkövetőt kell majd hordaniuk a tervezet szerint. Az osztrák kancellár a héten európai szinten is tárgyalt biztonsági kérdésekről.

A Heti terror eheti vendégei a stúdióban Georg Spöttle a Nézőpont Intézet elemzője és Skype-on Speidl Bianka a Migrációkutató Intézet vezető kutatója voltak.

Mi lehet a cél ezekkel a razziákkal? Ez látszatintézkedés, vagy valóban hatékony?

"Most nem látszatintézkedésekről van szó, ahogy azt Georg Spöttle is mondta, viszont az is biztos, hogy megkésett intézkedésekről. Törvényileg már 2015 óta létezik az a hivatkozási alap, amely mindezt, ami most történt megakadályozhatta volna. Valamiért azonban a törvény végrehajtása ezidáig nem kezdődött meg"

– fejtette ki Speidl Bianka.

"Minden országban a muszlim közösségek óriási lobbitevékenységet fejtenek ki, egyébként az uniós döntéshozó szervekben is. (…) Ők az úgynevezett öltönyös, nyakkendős iszlamisták, akik kapcsolati szervként állítják be magukat. (..) Megkésettek ezek az intézkedések: ideológiai háttérből, lobbizásból adódóan ezeknek a végrehajtása jelen pillanatig késlekedett"

- tette hozzá a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.

Párbeszéd a radikálisokkal? – Ezekkel az emberekkel lehetetlen

– mondta Georg Spöttle.

Teljes adás:

Hír TV

 

További epizódok

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

A témát Földi László biztonságpolitikai szakértővel és Horváth Józseffel, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadójával jártuk körbe. 2020. december 19.
Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Ezen a héten Georg Spöttle és Demkó Attila voltak voltak Déri Stefi vendégei a Hír TV Heti terror című műsorában. 2020. december 12.
Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

A műsor vendégei Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak. 2020. december 05.

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Karácsony Gergely szerint hadban állunk Oroszországgal. Ön háborúpártinak tartja?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!