2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Heti terror: Koránégetés Malmőben

Hír TV

2020. szeptember 5., szombat 22:55

„Egy inváziót él meg Európa, az invázió neve pedig a muszlim térhódítást jelenti” – hangsúlyozta Földi László biztonságpolitikai szakértő. A stúdióban Gantner Barnabás műsorvezető vendége volt továbbá Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője.

Újra bevándorlók randalíroztak Malmőben, most egy szélsőségesen bevándorlásellenes dán párt korbácsolta fel az indulatokat. Vendégeinkkel arról is beszélgettünk, hogy mi változott az elmúlt öt és fél évben Franciaországban azóta, hogy dzsihadista terroristák végrehajtották a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni támadást.

Muszlim tüntetők autógumikat égettek és kövekkel dobálták a rendőröket Malmőben. Az dühítette fel őket, hogy az internetes fórumokon egy olyan videofelvétel terjedt el, amelyen az látható, hogy egy férfi elégeti az iszlám szent könyvét, a Koránt.

Megkezdődött a Charlie Hebdo elleni 2015-ös terrortámadások büntetőpere Párizsban. Az elkövetőket ugyan lelőtték a kétnapos hajtóvadászat során, de segítőiknek felelniük kell tetteikért. 2015. január 7-én három merénylő összesen 17 embert, köztük három rendőrt mészárolt le a merényletsorozat során.

Hír TV