2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Heti terror

Heti terror: A röszkei határsértés egy terrortámadás volt

Terrorizmus finanszírozás, bevándorlás és Hasogdzsi-ügy - exkluzív interjút adott a Hír TV-nek a szaúd-arábiai külügyi államminiszter. Ritka alkalom, hogy a szaúdi királyság diplomáciájának vezetője interjút ad, mi pedig megkérdeztük őt az aktuális biztonsági kérdésekről. Adásunk második felében a Svédországban tapasztalható tarthatatlan bűnügyi helyzetről beszélgettünk szakértő vendégekkel, ugyanis egyre több bevándorlót vonzanak a svéd bűnszervezetek. Valamint Röszke is szóba került.

  • Heti terror: A röszkei határsértés egy terrortámadás volt

 

„Figyelmeztető lövések is eldördültek, gyakorlatilag a nemzetközi sajtó ezt hozta szalagcímként. Ez jogos volt, Földi úr?”

– kérdezte Déri Stefi műsorvezető a röszkei eseményekkel kapcsolatban.

„A figyelmeztető lövés az abszolút jogos, de jogos nem csak figyelmeztető lövés is, a határt ugyanis meg kell védeni és ugye el fog érkezni Európa is oda, – sajnos a magyar határ is, ez nem kétséges - hogy úgy kell reagálni egy szándékos határsértésre, ahogy egyébként az arab országok vagy az Egyesült Államok reagálnak. Tehát egyszerűen a határt megsérteni nem lehet, ráadásul ez egy terrortámadás volt, nem egyszerűen egy határmegsértési akció és a terrortámadás az nem spontán, a terrortámadás egy összehangolt, végiggondolt, tervezett akció, a meglévő törvényes rend ellen. Attól még, hogy nincs rajtuk robbanómellény meg nincs a kezükben géppisztoly attól a törvények ilyen durva támadása – hiszen a határ az egy alkotmányos élethelyzet, nem is csak Btk-s – az igenis egy terrortámadásnak minősítendő.”

-  mondta a műsorban Földi László biztonságpolitikai szakértő.

„Mekkora erőfeszítésébe telik Magyarországnak megvédeni a határait? Mert hogy segítséget nagyon máshonnan nem kap."

- kérdezte Déri Stefi.

„Nagyon komoly, ha az anyagiakat is nézzük, a technikát és az emberanyagot is. Tehát itt sok-sok milliárd forintról beszélünk, amit egyébként lehetne a szociális kiadásokra és sok mindenre fordítani. Ehhez képest én azt hiszem, hogy Magyarország azzal, hogy a határait ilyen keményen védi az Európai Unió ezt nem veszi tudomásul - nem az, hogy nem veszi ki a részét belőle - ez mindenképpen egy figyelemre méltó dolog és tudomásul kell nekünk is venni, hogy ha nem is támogatják, de ezt a feladatot akkor is Magyarországnak a törvény betűje szerint, a schengeni határok védelmét el kell látni." 

- tette hozzá Horváth József biztonságpolitikai elemző.

 

 

Exkluzív interjú Ádel al-Dzsubeir szaúd-arábiai külügyminiszterrel a Heti terrorban - angol nyelvű verzió

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!