2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Heti terror

Heti terror: A jóhiszeműség áldozatai

Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak Déri Stefi vendégei.

  • Heti terror: A jóhiszeműség áldozatai

A londoni késes terrortámadás felveti a kérdést, hogy miért kerülhet feltételesen szabadlábra valaki, akit terrorista merénylet tervezése miatt jogerősen elítéltek? Ketten életüket vesztették, hárman pedig megsebesültek. A brit kormány most változtatna ezen a gyakorlaton.

Földi László úgy véli, teljes nonszensz, hogy egy terrorcselekmény végrehajtását tervező dzsihadistát egyáltalán szabadon engedtek:

„Az a probléma, hogy nemcsak az a kérdés ez ügyben, hogy előbb szabadult vagy nem, hanem az a kérdés, hogy ha szabadult is, hogyan maradhatott Nagy-Britanniában? Ugyanis a történet onnan indul, hogy van egy Iszlám Állam - amelyet követnek ezek a dzsihadisták - aki háborút hirdet. Tudjuk jól, hogy a háborúban álló felek esetében, ha valaki hadifogságba esik, míg a háborúnak vége nincs, nem szabadul, maximum kicserélik. De az nem fordulhat elő, hogy abban az országban engedik szabadon, amely ellenséges terület és ily módon a hátterét, a hátországot veszélyezteti. Teljes nonszensz, hogy terroristákat, terrorgyanú végrehajtására alkalmas dzsihadistákat egyáltalán szabadon engednek.”

Horváth József szerint a helyzet ennél még rosszabb:  

„16 évre ítélték el ezt az embert és alig 5 évet ült le, miután kiengedik. Én azt hiszem, hogy ebben a történetben azért Nyugat-Európának a végtelen naivitása és jóhiszeműsége, mint csepp a tengerben benne van, hiszen az, hogy az az ember, mint egy bűnbánó maffiózó azt mondja, ő most már megbánt mindent és körbehordozzák előadásokat tartani, hogy itt a jó példa arra, hogy fordul ez vissza. Közben gyakorlatilag csak a kínálkozó alkalomra várt az elkövető. Én azt hiszem, hogy ha ezt az egész történetet nézzük, számtalan olyan momentuma van, ami úgy összeadódva azt mutatja, hogy ilyenfajta gyermeki naivitással egy ország biztonságát nem lehet garantálni.”

Teljes műsor:

HírTV

További epizódok

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

Heti terror: Eltűntethetetlen a Boko Haram

A témát Földi László biztonságpolitikai szakértővel és Horváth Józseffel, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadójával jártuk körbe. 2020. december 19.
Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Ezen a héten Georg Spöttle és Demkó Attila voltak voltak Déri Stefi vendégei a Hír TV Heti terror című műsorában. 2020. december 12.
Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

A műsor vendégei Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak. 2020. december 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!