2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Svenk 10:30

Háttérkép

Háttérkép: Matolcsy György a nemzet érdekeit tartja szem előtt

A Matolcsy-féle úgynevezett unortodox gazdaságpolitika az elmúlt évek alatt szembement azzal a balliberális kánonnal, miszerint az alacsony infláció feltétele a magas banki kamat és fordítva, és bebizonyította, hogy az ellenkezőjét is meg lehet csinálni, azaz alacsony infláció mellett alacsony marad a jegybanki alapkamat - hangzott el a Hír TV Háttérkép című műsorában.

  • Háttérkép: Matolcsy György a nemzet érdekeit tartja szem előtt

A magyar kormány azért dolgozik, hogy az itt élőknek „jól menjen a sora”. Ez a „nagy csapat” úgy gondolta, hogy elég abból, ami az elmúlt évtizedekben történt, hogy sikerült a nemzetet többszörösen és nagyon alaposan eladósítani, beleértve az államot, a vállalkozásokat és a háztartásokat - mondta Boros Imre. 

Mi azért nem örülünk a kamatemelésnek, mert akkor megint kiszívják a jövedelmeket az országból

– reagált a közgazdász Bayer Zsolt kérdésére, miszerint miért van az, hogy a balliberális közgazdászok és elemzők „élnek-halnak” a jegybanki alapkamat emelésért, alig várják, hogy legyen, ezzel szemben a nemzeti oldal miért nem akarja.

Annak örülünk, ha kézben van a nemzeti valuta értéke, azaz az infláció stabilitása, ha lehet az árfolyama is, és nincs arra szükség, hogy különböző hadműveletekkel becsalogassuk a tőkét Magyarországra - folytatta. 

Ez egy nemzeti érdekű szemlélet, szemben azzal, amelyet a balliberálisok fújnak hátulról megtámogatva a civil szervezetekkel - mutatott rá. 

A Matolcsy-féle úgynevezett unortodox gazdaságpolitika az elmúlt évek alatt szembement azzal a balliberális kánonnal, miszerint az alacsony infláció feltétele a magas banki kamat és fordítva, és bebizonyította, hogy az ellenkezőjét is meg lehet csinálni, azaz alacsony infláció mellett alacsony marad a jegybanki alapkamat – vetett közbe Bayer Zsolt.

Az elmúlt hetven évben az volt a Magyarországgal kapcsolatos szemlélet, hogy mi egy tőkeszegény ország vagyunk, ezért be kell hozni azt hitel vagy működő tőke formájában.

A dolog lényege, hogy külső forrásokat kell igénybe venni és akkor lesz növekedés és felzárkózás – fogalmazott Bogár László.

Ugyanakkor az igénybe vett külső források mindig olyan súlyos egyensúlytalanságot, deficiteket hoztak létre, hogy nem felemelkedtünk, hanem elszegényedtünk miattuk - emelte ki. 

A titok nyitja ott van, hogy ezeket a külső forrásokat az elmúlt hetven év során a legutóbbi évekig mindig úgy vettük igénybe, hogy kiderült róla, hogy számunkra deficites.

Úgy volt beszabályozva a globális pénzszivattyú, hogy utána jóval többet szívott ki, mint amennyit ténylegesen igénybe vettünk. Ugyanez volt igaz a bejövő külföldi tőkére is.

Bogár László leszögezte: nincs olyan, hogy steril közgazdaságtan. Olyan van, hogy hatalomgazdaságtan.

Kilenc évvel ezelőtt egy olyan ember került a jegybank élére, aki végre a haza érdekeit tartja szem előtt – jegyezte meg Bayer Zsolt.

Hír TV

 

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.
Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.
Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!