2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Háttérkép

Háttérkép: Január végén Brexit

Jelentős változásokat nem hoz majd a britek kilépése az Európai Unióból, a státusza nagyjából olyan lesz, mint Svájcnak és Norvégiának. A Háttérképben Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak Bayer Zsolt vendégei és ismét az aktuális híreket vették górcső alá.

  • Háttérkép: Január végén Brexit

Óriási győzelmet aratott a Boris Johnson vezette konzervatív párt a brit parlamenti választáson, ami gyakorlatilag egy megismételt Brexit népszavazás volt. A képet árnyalja a skóciai eredmény, ahol a Skót Nemzeti Párt győzött, akik élesen szemben állnak Johnsonnal Brexit ügyben. A skótoknál népszavazás is lehet az Angliától való elszakadás ügyében – ezzel kezdte a beszélgetést Bayer Zsolt.

Boros Imre szerint a korábban gyarmati múltú országba sokan bevándoroltak, amelyből tapasztalatot szereztek, majd megjelent egy egészen másfajta migráció. Az angolok erre azt mondták, hogy nem kérnek belőle.

„Angliában – idézőjelben – elkövették azt a tévedést a politikusok, hogy megkérdezték a népet. A modern demokráciában nagyon vigyázzunk ezzel, a népet meg ne kérdezzük, mert megmondja a véleményét. A miniszterelnökünk ez ügyben azt mondta, hogy a demokrácia velejárója, hogy időnként megkérdezzük az állampolgárokat.”

Bogár László úgy gondolja, ez a választás bizonyította, hogy a brit választópolgárok többsége egyértelműen ki akar lépni az Európai Unióból. A közgazdász szerint a Brexit - az országra nézve - nem hoz majd nagy változásokat.

„A globális piac már rég beárazta a brit kilépést az Európai Unióból, tehát jelentős változások nem fognak végbe menni. Ugyanúgy átjárhatóak lesznek a határok, nagyjából a státusza olyan lesz, mint Svájcnak és Norvégiának. Formálisan ugyan nem tagja az uniónak, nem vállalja az elosztási viszonyokban a közösködést, de egyébként tartalmilag mégiscsak része marad politikailag, gazdaságilag és társadalmilag is egy közösségnek. (…) Ahhoz, hogy ténylegesen mi fog történni egy újabb évtized kell, akkor tudunk valóban véleményt formálni arról, hogy ez egy ésszerű döntés volt-e a brit állampolgárok részéről, vagy valami frusztráció következtében inkább egy érzelmi döntés, ami szintén helyénvaló, a demokráciának az is része.”

Teljes műsor: 

Hír TV

További epizódok

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

„Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett.” 2021. július 01.
Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

Háttérkép: A globalista háttérhatalom tevékenysége a kiegyezéstől napjainkig

A kiegyezés kapcsán valóban beszélhetünk boldog békeidőkről? Kiderül a Háttérkép tematikus adásából. 2021. június 24.
Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!

Háttérkép: 2500 éve létezik az „Oszd meg és uralkodj!" elve

A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak. 2021. június 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!