2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Háttérkép

Háttérkép: A mindenkori győztesek történetírását tanítják

Háttérkép című műsorunkban Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász volt Bayer Zsolt vendége. A mai műsorban többek között annak próbáltak utánajárni, hogy a Nattal szemben kritikát megfogalmazókat miért a magyar nyelv és irodalom, valamint a történelem módosításai zavarják a leginkább.

  • Háttérkép: A mindenkori győztesek történetírását tanítják

Bayer Zsolt azzal a kérdéssel vezette fel a mai műsort, hogy a Natot ellenzőknek miért a magyar nyelv és irodalom, valamint a történelem tantárgyak módosításai „fájnak”.

Boros Imre erre azt reagálta, az zavarja rettenetesen a kritikusokat, hogy abba a világképbe, amit eddig az irodalom- és a történelemoktatáson közvetítettek, abba most olyan nemzeti szemléletű szerzők is bekerülnek, minit Nyírő József vagy Herczeg Ferenc.

Bogár László megjegyezte, hogy

egy közösséget úgy lehet megfosztani az öntudatától, hogyha hamis, zavaros identitástanokkal „töltik meg” a mindennapjait.

Majd feltette azt a kérdést, hogy lehet-e még beszélni egységes magyar nemzetről.

Az elhangzottakhoz Bayer Zsolt hozzáfűzte, hogy 1945 óta egy hamis narratívában oktatják a magyar irodalmat és történelmet, és hiába volt rendszerváltás, az azóta eltelt 30 év óta ugyanazok oktatják ugyanabban a narratívában, és valószínűleg ezért is tiltakoznak a változások ellen.

Az SZDSZ nem vész el csak átalakul – hangsúlyozta Bogár László. Majd hozzátette, hogy itt a globális „SZDSZ” lokális hálózatáról van szó. S felhívta arra a figyelmet, hogy 1956 a mai napig nincs kibeszélve, és

nem történelmet, hanem történetírást tanítani. A mindenkori győztesek történetírását.

A műsorban a Natot követően foglalkoztak még a németországi Türingiában uralkodó helyzettel, valamint folytatták a múlt héten elkezdett beszélgetésüket a rendszerváltásról és az azt megelőző történésekről.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!