2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háttérkép

Háttérkép: A keresztény kultúra válsága

Bayer Zsolt vendégei – ahogyan már megszokhatták - Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak.

  • Háttérkép: A keresztény kultúra válsága

A transzvesztita Conchita Wurst a bécsi Stephansdom-ban tartott nemrégiben nagyszabású koncertet az LMBTQ akciója keretében. Ennek egyik mentora egy bécsi homoszexuális férfi, aki alapítványt hozott létre korábban AIDS-es betegek megsegítésére. Többen állítják, hogy a gyűjtést leginkább magának szervezte. A férfi jó viszonyt ápol a bécsi bíborossal is, aki mindezt évről-évre engedélyezi. Ezzel egy időben jelent meg a hír, hogy a svédországi Malmöben a helyi székesegyház lelkész asszonya bejelentette, hogy felavatták az új freskót a templomban, amelyen homoszexuális férfi és női pár is látható - vetette fel a témát Bayer Zsolt.

Az elhangzottakra Bogár László a következőket fűzte hozzá:

„A szentélyek szentélyében a lehető legnagyobb pusztítás zajlik és ráadásul teljesen természetesen provokatív módon úgy, hogy aki a legcsekélyebb mértékben is jelezni próbálná, hogy ezt azért nem kéne, azt minimum azzal vádolják, hogy nincs humorérzéked, nincs érzéked a szabadság átéléshez. Jó lenne, ha elgondolkodnánk azon, hogy a következő években ennél is brutálisabb provokációk egész sorával kell szinte naponta szembesülnünk. Kellene valami kezelési módja ennek, hogy azért választ is adjunk. (…) Ezt úgy kellene tenni, hogy az indulat lehetőleg ne nagyon ragadjon el minket.”

Boros Imre szerint az egyháznak fel kellene lépnie a kereszténységet érő provokációk ellen:

„A kereszténység történetében ez nem az első és nem az utolsó óriási támadás. Voltak nagyon rossz korszakai a kereszténységnek. (…) A homoszexuális szűk réteg nagyon agresszív. Ők be vannak küldve a csatába bomlasztó jelleggel és a folyamatos hátrálás még inkább bátorrá teszi őket. Az biztos, hogy fel kell lépni ellene. Az egyháznak mindenképpen.”

Teljes műsor:  

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!