2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Globál

Globál: Pedofilbotrány Németországban: félrenézés, hanyagság, félelem

350 nyomozó, 440 feltételezett elkövető, és akár 30 ezer gyanúsított, aki az interneten gyermekek szexuális bántalmazásáról készített képeket és videókat cserélgetett. Németországot sokkolta a Köln környéki pedofil bűnbanda leleplezése. Szűr Krisztina németországi tudósítónkkal beszélgettünk.

  • Globál: Pedofilbotrány Németországban: félrenézés, hanyagság, félelem

Sokkoló bűncselekmények, amelyekre nincs ésszerű magyarázat. Most Németországban, korábban pedig Angliában működött egy gyermekeket rendszeresen szexuálisan bántalmazó bűnbanda.

Nem fogja megúszni András yorki herceg

Angliát pár évvel ezelőtt rázta meg a rotherhami bűnbanda. A főleg pakisztáni eredetű bűnözők 1400 fiatalt, köztük gyermekeket erőszakoltak meg, sokukat kábítószerre szoktattak, egyeseket még prostitúcióra is kényszerítettek. A botrány olyannyira megrázta Angliát, hogy ennek is szerepe lehet abban, hogy András herceg dacára rangjának, vagyonának és befolyásának, nem fogja megúszni az ellene indított pert. A királynő már meg is fosztotta a királyi fenség címétől és katonai rangjától. A vád: több alkalommal is szexuális együttlétre kényszerített egy akkor 17 éves amerikai lányt. A Globál vendége Heckenast László londoni tudósító.

Lövöldözés gázolási kísérlettel: már gyilkolnának is az embercsempészek

Már másodszor fordult elő, hogy határőrt akartak gázolni, az osztrák határnál már lövések is dördültek. Az erőszakos esetek túlmutatnak a bűnügyi híreken, a migráció ismét nemzetbiztonsági és geopolitikai kockázat szintjére emelkedett. Vendégünk Demkó Attila, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője.

Nem vagyunk egyedül

Legyen szó nemzeti önazonosságról szemben az európai identitásról, a családok támogatásáról szemben a migrációról, a hagyományos nemi szerepekről vagy az LMBTQ-lobbiról, a magyar kormányzati álláspontot osztja az európai közvélemény többsége. Ez derült ki a Századvég összeurópai közvéleménykutatásából, Fűrész Gábor vezérigazgató ismertetett. Az eredményeket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő kommentálta a Századvég rendezvényén. 

Teljes adás: 

 

További epizódok

Globál - Figyelmeztetés Athénból: Nehogy bevezessétek az Eurót!

Globál - Figyelmeztetés Athénból: Nehogy bevezessétek az Eurót!

Janisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter a magyaroknak azt üzeni: jobban járnak, ha letesznek az euró bevezetéséről. 2023. március 25.
Globál: Pressman úr, zavarja a magyar sajtószabadság?

Globál: Pressman úr, zavarja a magyar sajtószabadság?

A diplomácia világában nem mindennapi eset, hogy egy nagykövet a fogadó ország médiájára panaszkodjon a nyilvánosság előtt, márpedig ezt David Pressman néhány nappal a magyar nemzeti ünnep, március 15-e előtt megtette. 2023. március 18.
Globál: Svédországban azt gondolták, gyors lesz a NATO-csatlakozási folyamat

Globál: Svédországban azt gondolták, gyors lesz a NATO-csatlakozási folyamat

Magyar delegáció utazott Finnországba és Svédországba, hogy a két ország NATO-csatlakozásáról tárgyaljon. Ez a delegáció arra volt hivatott, hogy elsimítsa a nézeteltéréseket a két csatlakozni vágyó ország és hazánk között. 2023. március 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Nő a feszültség Ciszjordániában

Globál: Nő a feszültség Ciszjordániában

Lángokban állt múlt vasárnap éjjel a ciszjordániai Huvara nevű palesztin falu. Feldühödött telepesek rohanták le a település palesztin lakóit, 35 házat és csaknem 100 járművet gyújtottak fel, kövekkel dobálták az ott lakókat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!