2020. július 14.,
kedd, Örs, Stella napja

Globál

Globál

A jövő talán sosem volt olyan bizonytalan, mint a XXI. század elején. A társadalmi, gazdasági, politikai jelenségek végletesen bonyolultakká váltak, a tisztánlátást pedig nem segíti, hogy a döntéshozók sokszor ideológia-vezérelt módszerekben gondolkodnak. Ügyekről, elvekről, döntésekről beszélgetünk szakértőkkel, politikusokkal, bennfentesekkel a Hír TV külpolitikai műsorában. Műsorvezető: Gantner Barnabás

Adás: kedd 22.30

Globál: Merre tovább Franciaország?

Soós Eszter Petronella, a Milton Friedman Egyetem docense, Franciország-szakértő volt Gantner Barnabás vendége Globál című műsorunkban.

Globál: Nyugaton a migrációs helyzet újra változik

Földi László biztonságpolitikai szakértővel beszélgetett az emelkedő migrációs adatokról Gantner Barnabás műsorvezető.

Globál: Válság a világ tetején

2020.06.28.

A Globál vendége Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Szakának tanszékvezetője és Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kínai tanszékének vezetője.

Globál: London számára a Brexit, a járvány és a rasszizmusellenes tüntetések jelentik a legnagyobb kihívást

Az év végén biztosan véget ér a Brexit miatt elrendelt átmeneti időszak, gazdasági és kereskedelmi megegyezés azonban továbbra sincs.

Globál: Az amerikai társadalom többsége elutasítja az erőszakos megmozdulásokat

A Hír TV eheti Globál című műsorában többek között az erőszakos amerikai tüntetések társadalmi megítélését vizsgálták meg.

Globál extra: Az Egyesült Államokban már több mint 1 millió 800 ezer fertőzöttet tartanak nyilván

Mindez nem jön jókor Donald Trumpnak, akinek a gazdasági hatásokkal és az amerikai elnökválasztási kampánnyal is foglalkoznia kell.

Globál extra: Már kevésbé borúlátóak a gazdasági szereplők

2020.05.26.

A 2008-as gazdasági világválság óta nem volt akkora gazdasági krízis, mint napjainkban a koronavírus-járvány miatt. Hogyan reagálnak az államok, elég lesz-e az uniós mentőcsomag? Erről szól a Globál extra.

Globál extra: Fellélegezhet Ázsia?

Sok szempontból újra indult ugyanis az élet Kínában, Dél-Koreában, Thaiföldön sőt Japánban is. De vajon mindez csak ideig-óráig tart? Mindeközben Brazíliában szakítópróbát jelent a koronavírus-járvány.

Globál extra: Szigorítás helyett könnyítések Oroszországban

Oroszországban meredek emelkedés tapasztalható a fertőzöttek számában. Közben az olaszok készülhetnek a nyaralásra! - ezt mondta az olasz kormányfő a hétvégén a fertőzöttségi mutatókat látva.

Globál extra: A koronavírus krónikája Ausztriában és Spanyolországban

Ausztria mintaként szolgál Magyarország számára a koronavírus-járvány kezelésében. Az adás első felében az ott történt események kerültek bemutatásra. A műsor második részében pedig a spanyolországi eseményekről kapunk átfogó képet.

Globál extra: Németország a helyzet magaslatán

Nyugat-Európában Németország kezeli a legjobban a koronavírus járványt, eközben Franciaország a negyedik legfertőzöttebb állam a világon.

Globál extra: Belgium későn kapcsolt

A múlt héten riasztó statisztikák láttak napvilágot Belgiummal kapcsolatban. Közben Dánia teljesen bezárkózott, Svédországban pedig csak kérik az embereket, hogy viselkedjenek felelősségteljesen.