2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Globál

Globál: Pakisztán az afgán terroristáknak biztonságos Paradicsomot biztosít

Merénylet a kabuli repülőtéren, az evakuálás lassan lehetetlenné válik. Közben alakul az új afgán kormány, Kína és Oroszország pedig már ott kopogtat. Hogyan alakíthatja külkapcsolatait a tálib vezetés. A Globál műsorvezetője: Gantner Barnabás.

  • Globál: Pakisztán az afgán terroristáknak biztonságos Paradicsomot biztosít

A héten folytatódott a nyugati országok afganisztáni kimenekítési akciója. Az amerikaiak-vezette katonai koalíció már több, mint 100 ezer embert menekített ki a tálibok karmai közül. Azonban még mindig több ezren várakoznak a kabuli repülőtéren annak ellenére, hogy egy kettős robbantásban csaknem 100-an haltak meg.

Joe Biden már korábban utalt arra, hogy az evakuálás nem fog teljesen sikerülni az augusztus 31-i határidőre még akkor sem, ha átlagosan 39 percenként felszáll egy emberekkel teli katonai repülő a kifutóról. Az országból nem csak légi úton menekülnének az emberek, hanem a szárazföldi határokon keresztül is. Erre utal az a felvétel, amelyet a pakisztáni határnál, Spin Boldakban rögzítettek. Bár a határ nyitva, azonban ott csak vízummal lehet átmenni, azonban kétségbeesett emberek ezrei várakoznak ennek ellenére az átkelésre.

A mai adásban Gantner Barnabás vendége Afganisztánban született, azonban elhagyta hazáját és jelenleg Magyarországon írja a doktori disszertációját. Mohammad Ali Samay szakterülete ráadásul éppen Közép-Ázsia.

A beszélgetésből kiderül, hogy az egyre békésebbnek tűnő tálibok mögött az Iszlám Állam felemelkedőben van-e? Lehet-e béke az államban, létrejön-e az egységkormány és hogyan szólhat bele mindebbe a pandzsiri felkelés? 

Teljes műsor:

Hír TV

 

További epizódok

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Mindössze három és fél hónap és az Egyesült Államokban újraosztják a politikai lapokat. A tengerentúlon hamarosan minden a figyelem a november 8-i félidős választásokra terelődik. A Republikánus Párt a jövő héten Dallasban, a CPAC-konferencián fújja meg a csatakürtöt. A nyitóbeszédet Orbán Viktor miniszterelnök tartja. Adásunkban felidézzük a májusi budapesti CPAC-találkozó legérdekesebb beszédjeit és interjúit. 2022. július 30.
Globál: Minden másképp lesz

Globál: Minden másképp lesz

Élelmiszer- és energiaárrobbanás sokkolja a világot, de még a megsokszorozódó árakon sem biztos az ellátás. A megpróbáltatások még az olyan jómódú régiókban is a feje tetejére állítja az életet, mint Nyugat-Európa. Ilyen helyzetben kell helytállnia Magyarországnak. 2022. július 16.
Globál: Manfred Weber bedobná a közösbe a Magyarországra érkező gázt is

Globál: Manfred Weber bedobná a közösbe a Magyarországra érkező gázt is

A stúdióban Litkei Mátéval és Talabér Krisztiánnal beszélgetett Gantner Barnabás műsorvezető. A brit válságról Heckenast László tudósítónkat kérdeztük. 2022. július 09.

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Háborús infláció

Globál: Háborús infláció

Háborús infláció, háborús költségvetés - egyre gyorsul a pénzromlás és a gyorsan változó gazdasági környezetben mit ér a büdzsé? Többek között erre keresi a választ a Globál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!