2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Globál

Globál: Pakisztán az afgán terroristáknak biztonságos Paradicsomot biztosít

Merénylet a kabuli repülőtéren, az evakuálás lassan lehetetlenné válik. Közben alakul az új afgán kormány, Kína és Oroszország pedig már ott kopogtat. Hogyan alakíthatja külkapcsolatait a tálib vezetés. A Globál műsorvezetője: Gantner Barnabás.

  • Globál: Pakisztán az afgán terroristáknak biztonságos Paradicsomot biztosít

A héten folytatódott a nyugati országok afganisztáni kimenekítési akciója. Az amerikaiak-vezette katonai koalíció már több, mint 100 ezer embert menekített ki a tálibok karmai közül. Azonban még mindig több ezren várakoznak a kabuli repülőtéren annak ellenére, hogy egy kettős robbantásban csaknem 100-an haltak meg.

Joe Biden már korábban utalt arra, hogy az evakuálás nem fog teljesen sikerülni az augusztus 31-i határidőre még akkor sem, ha átlagosan 39 percenként felszáll egy emberekkel teli katonai repülő a kifutóról. Az országból nem csak légi úton menekülnének az emberek, hanem a szárazföldi határokon keresztül is. Erre utal az a felvétel, amelyet a pakisztáni határnál, Spin Boldakban rögzítettek. Bár a határ nyitva, azonban ott csak vízummal lehet átmenni, azonban kétségbeesett emberek ezrei várakoznak ennek ellenére az átkelésre.

A mai adásban Gantner Barnabás vendége Afganisztánban született, azonban elhagyta hazáját és jelenleg Magyarországon írja a doktori disszertációját. Mohammad Ali Samay szakterülete ráadásul éppen Közép-Ázsia.

A beszélgetésből kiderül, hogy az egyre békésebbnek tűnő tálibok mögött az Iszlám Állam felemelkedőben van-e? Lehet-e béke az államban, létrejön-e az egységkormány és hogyan szólhat bele mindebbe a pandzsiri felkelés? 

Teljes műsor:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!