2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Globál

Globál: Nem hozott áttörést Svédországban a nyájimmunitási kísérlet

A Hír TV Globál című műsorában ma a svéd koronavírusos helyzetet elemezték. Déri Stefi műsorvezető Bugnyár Zoltánt, a Hír TV svédországi tudósítóját kérdezte tapasztalatairól.

  • Globál: Nem hozott áttörést Svédországban a nyájimmunitási kísérlet

Rengeteg kritika érte a svéd járvány elleni stratégiát: túl liberális, túl megengedő, túl fegyelmezetlen és túl felelőtlen. Többek között ilyenekkel vádolták az ország vezetését és járványügyi szakembereit – vezette fel a témát Déri Stefi műsorvezető.

Déri Stefi vendége a témában Bugnyár Zoltán, a Hír TV svédországi tudósítója volt.

„Nálad jobban senki sem ismeri a svéd helyzetet. Az elejétől fogva végigkísérted a pandémiát. Ráadásul még az egészségügyi rendszerbe is nagy betekintésed van, merthogy az egyik családtagod kórházban dolgozik. Szóval, így utólag értékelve a helyzetet és akkor először a személyes tapasztalatodra lennék kíváncsi: sikert könyvelhet el Svédország vagy abszolút tévúton jártak, hogy látod”

  - tette fel a kérdést a műsorvezető.

A Hír Tv svédországi tudósítója szerint sikert semmiképp nem könyvelhet el az ország, hiszen nagyon lassan reagáltak a kialakult járványügyi helyzetre, március közepén egyesek még azt állították, hogy nincs is jelen az országban a fertőzés. Bugnyár Zoltán szerint az elmúlt 200 év békéje és jóléte miatt elkényelmesedtek a skandináv országban, és a veszélyérzetük is csökkent.

A svéd modell Bugnyár szerint egy nagy mintás kísérlet volt, amit nevezhetünk vakrepülésnek is, hiszen a tudományosan meg nem alapozott nyájimmunitás kialakítása nem hozta meg a várt eredményt, nem hozott áttörést.

A beszélgetés során arra is kitértek, hogy a tavasszal olyan rémhírek érkeztek Svédországból, hogy az időseket hagyták meghalni, sok esetben még oxigénmaszkot sem kaptak. Elhangzott az is, hogy

az első hullámban mintegy 2700 időst ragadott magával a vírus, hiszen 16-22 százalékuk semmilyen orvosi vagy szakápolói ellátásban nem részesült.

A műsor hátralévő részében a második hullám alatt történteket és járványügyi adatokat is a górcső alá vették.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Global: Jöhet az euró + videó

Global: Jöhet az euró + videó

Miként lett az európai közösség önállóságát megtestesíteni akaró közös pénz ötletéből a pénzügyi háttérhatalom dollárjához láncolt csicska pénz? Vagy más néven a dollár kisöccse, az euró? Erről beszélt a Globál című műsorunkban Boros Imre és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!