2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Globál

Globál: Csúcstalálkozó csúcstalálkozó után - Uniós csúcs, G7-es csúcs, NATO-csúcs

Vendégünk volt Kiss Rajmund, az MCC diplomáciai műhelyvezetője, Svédországból Bugnyár Zoltán, Szűr Krisztina Németországból küldött tudósítást, Háda Béla Ázsia-kutatót pedig Srí Lanka kálváriájáról kérdeztük.

  • Globál: Csúcstalálkozó csúcstalálkozó után - Uniós csúcs, G7-es csúcs, NATO-csúcs

CSÚCSTALÁLKOZÓ CSÚCSTALÁLKOZÓ UTÁN

Uniós csúcs, G7-es csúcs, NATO-csúcs. A nyugati szövetségi rendszereket Washington vezényletével próbálták összerázni Oroszország ellenében. De vajon mennyire egységes a Nyugat és merre tart a felemelkedő hatalmak alkotta BRICS-csoport? Vendégünk Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium diplomáciai műhelyvezetője.

NEM LESZ NÉPSZAVAZÁS SVÉDORSZÁG NATO-TAGSÁGÁRÓL

A török elnök beadta a derekát, így nem fogja megvétózni Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Svédországban a nagyobb pártok mind támogatják a csatlakozást, népszavazást azonban mégsem rendeznek a kérdésről. A skandináv államból Bugnyár Zoltán küldött tudósítást.

NEHÉZ LESZ MEGHALADNI A NYÁJMENTALITÁST NÉMETORSZÁGBAN

A BASF vegyipari konszern legnagyobb gyárának bezárásról beszél, a politikusok pedig Ukrajnára hivatkozva áldozatvállalásra kérik a lakosságot. A németek nem tiltakoznak, inkább tűrnek és igazodnak a politikai irányhoz.

ELDŐLT AZ ELSŐ DOMINÓ: A KÁOSZBA SÜLLYEDŐ SRÍ LANKA NEM SOK JÓT ÍGÉR A FEJLŐDŐ ORSZÁGOKNAK

Megvan az élelmiszer- és energia-árrobbanás első áldozata. Srí Lankán véres tüntetések robbantak ki, az éhséglázadás elsöpörte a kormányt. Vajon ugyanez a káosz vár majd, Ázsia, Afrika és Latin-Amerika nélkülöző államaira? A Globál Háda Béla Ázsia-kutatót kérdezte a dél-ázsiai szigetállam vesszőfutásáról.

 

Teljes műsor:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!