2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 3.

Következik:

A kenguru 20:05

Globál

Globál: Csúcstalálkozó csúcstalálkozó után - Uniós csúcs, G7-es csúcs, NATO-csúcs

Vendégünk volt Kiss Rajmund, az MCC diplomáciai műhelyvezetője, Svédországból Bugnyár Zoltán, Szűr Krisztina Németországból küldött tudósítást, Háda Béla Ázsia-kutatót pedig Srí Lanka kálváriájáról kérdeztük.

  • Globál: Csúcstalálkozó csúcstalálkozó után - Uniós csúcs, G7-es csúcs, NATO-csúcs

CSÚCSTALÁLKOZÓ CSÚCSTALÁLKOZÓ UTÁN

Uniós csúcs, G7-es csúcs, NATO-csúcs. A nyugati szövetségi rendszereket Washington vezényletével próbálták összerázni Oroszország ellenében. De vajon mennyire egységes a Nyugat és merre tart a felemelkedő hatalmak alkotta BRICS-csoport? Vendégünk Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium diplomáciai műhelyvezetője.

NEM LESZ NÉPSZAVAZÁS SVÉDORSZÁG NATO-TAGSÁGÁRÓL

A török elnök beadta a derekát, így nem fogja megvétózni Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Svédországban a nagyobb pártok mind támogatják a csatlakozást, népszavazást azonban mégsem rendeznek a kérdésről. A skandináv államból Bugnyár Zoltán küldött tudósítást.

NEHÉZ LESZ MEGHALADNI A NYÁJMENTALITÁST NÉMETORSZÁGBAN

A BASF vegyipari konszern legnagyobb gyárának bezárásról beszél, a politikusok pedig Ukrajnára hivatkozva áldozatvállalásra kérik a lakosságot. A németek nem tiltakoznak, inkább tűrnek és igazodnak a politikai irányhoz.

ELDŐLT AZ ELSŐ DOMINÓ: A KÁOSZBA SÜLLYEDŐ SRÍ LANKA NEM SOK JÓT ÍGÉR A FEJLŐDŐ ORSZÁGOKNAK

Megvan az élelmiszer- és energia-árrobbanás első áldozata. Srí Lankán véres tüntetések robbantak ki, az éhséglázadás elsöpörte a kormányt. Vajon ugyanez a káosz vár majd, Ázsia, Afrika és Latin-Amerika nélkülöző államaira? A Globál Háda Béla Ázsia-kutatót kérdezte a dél-ázsiai szigetállam vesszőfutásáról.

 

Teljes műsor:

További epizódok

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Globál: CPAC – Konzervatív gondolatok a világról

Mindössze három és fél hónap és az Egyesült Államokban újraosztják a politikai lapokat. A tengerentúlon hamarosan minden a figyelem a november 8-i félidős választásokra terelődik. A Republikánus Párt a jövő héten Dallasban, a CPAC-konferencián fújja meg a csatakürtöt. A nyitóbeszédet Orbán Viktor miniszterelnök tartja. Adásunkban felidézzük a májusi budapesti CPAC-találkozó legérdekesebb beszédjeit és interjúit. 2022. július 30.
Globál: Minden másképp lesz

Globál: Minden másképp lesz

Élelmiszer- és energiaárrobbanás sokkolja a világot, de még a megsokszorozódó árakon sem biztos az ellátás. A megpróbáltatások még az olyan jómódú régiókban is a feje tetejére állítja az életet, mint Nyugat-Európa. Ilyen helyzetben kell helytállnia Magyarországnak. 2022. július 16.
Globál: Manfred Weber bedobná a közösbe a Magyarországra érkező gázt is

Globál: Manfred Weber bedobná a közösbe a Magyarországra érkező gázt is

A stúdióban Litkei Mátéval és Talabér Krisztiánnal beszélgetett Gantner Barnabás műsorvezető. A brit válságról Heckenast László tudósítónkat kérdeztük. 2022. július 09.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Háborús infláció

Globál: Háborús infláció

Háborús infláció, háborús költségvetés - egyre gyorsul a pénzromlás és a gyorsan változó gazdasági környezetben mit ér a büdzsé? Többek között erre keresi a választ a Globál.
Globál: Vérre menő energiaügyek

Globál: Vérre menő energiaügyek

Mindenképpen elvennék a magyaroktól az olcsó orosz olajat - ötletként előkerült az importvám és az ársapka megszüntetése is. Műsorvezető: Gantner Barnabás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!