2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Globál

Globál: A háború lökést adott a kárpátaljai magyarok elvándorlásának

Még véget sem ért a pandémia, máris újabb világválság fenyeget. Az energiaárrobbanás emberek százmillióit szegényítheti el a világban, sőt nemcsak cégek, de akár országok is csődbe mehetnek. Erről is szó volt a Globálban.

  • Globál: A háború lökést adott a kárpátaljai magyarok elvándorlásának

Az amerikaiak megbénítanák az orosz olaj- és gázexportot, a lépés viszont Európát fojtaná meg gazdaságilag. Gantner Barnabás a gáz ás az olaj kiszámíthatatlan ármozgásról Ferkelt Balázzsal, az MCC külgazdasági műhelyének vezetőjével, a BGE tanszék vezetőjével beszélgetett.

Vlagyimir Putyin arról beszélt, hogy Ukrajna mesterséges tákolmány, mint ahogy az ukrán sem igazi nemzet. A háború azonban végérvényesen összekovácsolhatja az ország lakóit. A téma kapcsán az ukrán nemzeti egység létéről, vagy nem létéről beszélt Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa.

Végezetül, elsodort falvak a határon túl. Vajon túléli a háborút a kárpátaljai magyarság? A háború kárpátaljai vonatkozásáról Gantner Barnabás dr. Berényi András ügyvédet, Ukrajna-szakértőt, a Kárpátaljai magyarság című könyv szerzőjét kérte nézeteinek megosztására.

Teljes műsor:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!