2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Főhős

Lendvai Ildikó - Főhős

A Főhős a Hír TV politikai sztármagazinja. Sorozatunkban közéleti szappanopera sztárok, megmondóemberek, politikuscelebek életútján száguldunk végig. A hajtűkanyarokban kapaszkodjanak! Ezúttal Lendvai Ildikó kerül pengeélre a műsorban.

  • Lendvai Ildikó - Főhős

Lendvai Ildikó Debrecenben született 1946-ban. Az ELTE-n végzett magyar-történelem szakon. 1974-ben lépett be az MSZMP-be, majd a KISZ kulturális osztályán kapott lehetőséget, hogy vezesse a fiatalokat a szocializmus győztes útjára. Már 1984-ben az MSZMP Központi Bizottságának tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott. Rossz nyelvek szerint ezt a tisztséget simán nevezhetjük cenzornak. Aczél György jobbkezeként, alosztályvezetőként dolgozni éveken át, ami vajon mi mást jelenthetne? De Ildikó oktatott marxista filozófiát és etikát is. Amikor múltjával szembesítették, tagadta, hogy cenzor, sőt, a késő-Kádár-kor főcenzora lett volna, de azt is hozzátette, ő hitt annak a rendszernek az elveiben.

Majd jött a rendszerváltás és a volt komcsi pártfunkcionáriusok egycsapásra demokraták lettek, annyira, hogy már ők oktatták ki demokráciából az Antall-kormányt. Ildikó az MSZP megalakulásától, azaz '89-től részt vett az új párt munkájában, 1990-től 2000-ig a párt budapesti elnökségének volt tagja, 1994-től 2000-ig pedig az MSZP budapesti elnöke, és az országos elnökség tagja. Hogy ezek a hosszú tisztségek mit takarnak? Nagykutya volt a pártban, egyre inkább megkerülhetetlenné vált.

A szocik nagyon nyerni akartak 2002-ben. A kampány alatt Lendvai Ildikónak osztották azt a szerepet, hogy védje a mundér becsületét és tolja a hamis infókat. A nem lesz gázáremelés azóta is része a politikai folklórnak.

Lendvai a Medgyessy-kormány és a beválthatatlan ígéretek idején az MSZP frakcióját vezette. Ildikó mindezt úgy hálálta meg, hogy az akkori hírek szerint nem kis szerepet játszott Medgyessy Péter hátba szúrásában, azaz „leváltásában”.

Gyurcsány Ferenc lelkes támogatójaként akkor sem remegett meg a keze, amikor nyilvánosságra került a kormányfő őszödi beszéde. Tyúkanyóként egyben tartotta a frakciót.

A húsosfazék még 2010-ig kitartott, bele is rokkant az ország 2010-re. Az MSZP-SZDSZ-koalíció recsegve-ropogva, így vagy úgy, de végigküszködte a négy évet. És frakcióvezetőként Ildikónak ebben elévülhetetlen érdemei vannak.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!