2020. szeptember 28.,
hétfő, Vencel napja

Főhős: Varga-Damm, az "összeesküvés elméletek jogdoktora"

Hír TV

2020. június 8., hétfő 20:50

A mai Főhősben felidéztük Varga-Damm Andrea jogász életútját, aki nemrég lépett ki a Jobbik frakciójából. Vendégünk volt Gál Kinga európai parlamenti képviselő, aki nagyváradi éveiről is beszélt, de azt is megtudtuk tőle, hogy 2004 óta mennyire változott meg az Európai Parlament.

 

Varga-Damm Andrea jogi útra lépett, tanácsokat adott, kiállt a devizahitelesek mellett, majd eljutott a Jobbikhoz. De a csúnya és gonosz főnöke, Jakab Péter ott fúrta, ahol tudta, így távozott a frakcióból. Ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk lépésről lépésre. Mit tehetett szegény Andrea, visszament jogászkodni, hogy elüsse az időt a következő országgyűlési választásig. Több dologba is beleállt és ott szidta az Orbán-kormányt, ahol tudta.

Hiába, ezek az összeesküvés elméletek nagyon mentek a jogásznak.

A 2018-as választásra készülve a Magyar Nemzeti Bankba is beleszállt, hol máshol, mint Kálmán Olgánál.

A Jobbik ugyan nem lett kormánypárt a 2018-as országgyűlési választáson, és egyéniben Varga-Damm sem tudott győzni, mégis bekerült a Parlamentbe. Befutó, 5. helyet kapott a listán. Vona lemondott, Andrea pedig beült a parlamenti patkóba. Varga-Damm még ehhez is ért. Majd azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a miniszterelnök dolgozószobája előtt előszobázott két napig. Persze a sajtót egészen más érdekelte.

Így pörgött a Parlamentben Varga-Damm, de pártja megorrolt rá. Leginkább az elnök, Jakab Péter, aki egyenesen leárulózta politikustársát, mert pozíciót szeretett volna a tisztújításon. Ez megpecsételte a politikusasszony sorsát, döntött és május 27-én kilépett a Jobbik frakcióból.

A belpolitikai sztármagazin második részében vendégünk volt Gál Kinga. Főhősünk fideszes európai parlamenti képviselő, aki már 2004 óta küzd Magyarországért Brüsszelben. A politikus mesélt arról, hogy gyerekként milyen volt magyarnak lenni Romániában és hogyan élte meg, amikor szüleivel átköltöztek az anyaországba.

Teljes műsor:

Hír TV