2021. július 30.,
péntek, Judit, Xénia napja

Főhős: Nem biztos, hogy ölbe tett kézzel kell nézni tovább az ellenzék versengését

2020. február 10., hétfő 21:15

Mai kishal rovatunkban a keresztényeket gyalázó Niedermüller Péter politikai munkásságát idéztük fel a HírTV Főhős című műsorában. Főhősünk Budai Gyula volt, akit arról kérdeztünk, hogyan lesz katonai ügyészből politikus, és kiket számoltatott el.

Niedermüllernek voltak zűrös ügyei, mielőbb belépett a DK-ba. A Berlini Humboldt Egyetem 2006-ban egy körlevelet küldött szét európai társszervezeteinek, melyben azt írták, hogy Niedermüllert 2004. december óta nem látták az egyetemen, illetve tetemes adósságot hagyott maga után. Az egyetem kijelentette, hogy Niedermüller többé nem tagja a Humboldt Egyetemnek, sem az Európai Etnológiai Intézetnek, továbbá nem használhatja professzori címét.

„Alapvetően a Niedermüller eset a jelenség miatt fontos, nem pedig a személy miatt. De mivel a Főhősben vagyunk ezért a személyről néhány gondolat: Nem gondolom, hogy feltétlenül a markáns DK-s politikusok egyike, bár egy olyan párt vezérkaráról beszélünk, ahol minimálisan fér oda valaki. De hogyha az információk nem csalnak, akkor néhány évvel ezelőtt kikerült egy olyan hír Niedermüller Péterről, még németországi egyetemi tanár múltjából, hogy a Humboldt Egyetemen jelentős tartozást halmozott fel”

- mondta Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese. Elmondta, az a kérdés merült fel benne, hogy vajon milyen tartozás lehet az, amire már az egyetemi vezetőség is felhívta a figyelmet, mert arra gyanakszik nem a könyvtárban halmozódott fel ekkora összeg.

Niedermüller ahogy pártja is, olyan erővel tolta be magát a migráns kérdésbe és ellenezte a hátáron épülő kerítést, hogy szem nem maradt szárazon. Mikor lejárt Niedermüller mandátuma Brüsszelben, Gyurcsány gyorsan betolta Erzsébetvárosba kampányolni, hogy ugyan nyerje már el azt a polgármesteri széket. Sikerült is, jött az alakuló ülés, ahol kicsit meggyászolta az MSZMP-t.

Lentulai Krisztián elmondta, nem gondolja, hogy az ellenzék miniversenyét ölbe tett kézzel tovább kell nézni, mert ez csak arról szól, hogy ki tud nagyobbat mondani, vagy durvábban megsérteni embereket.

Niedermüller, aki korábban azon aggódott, hogy az iskolákban majd listázzák, hogy a gyerekek milyen felekezethez tartoznak, napjainkra elfelejtette korábbi nyilatkozatát. Hirtelen a fehér, heteroszexuális képződményekkel lett baja. Se lemondás, se bocsánat, imádkozunk azért, hogy Péter testvérünk visszataláljon a helyes útra.

A KATONAI ÜGYÉSZSÉGTŐL AZ ÜGYVÉDI PÁLYÁIG

Hősünk Budai Gyula, aki a jogi pályáról futott be az országgyűlésbe. Elszámoltató biztosként is sokat letett az asztalra, aminek Fletóék nem nagyon örültek.

„Amikor én elvégeztem az egyetemet, akkor olyan óriási nagy lehetőségek nem voltak ebben a szakmában. Lehettem volna ügyvéd, ha vannak megfelelő kapcsolataim. Ugye ebben az időszakban Budapesten még ügyvédi munkaközösségek működtek és összesen volt 600 ügyvéd. Ez azért érdekes, mert most már majdnem 5000 ügyvéd dolgozik Budapesten. Én vonzónak találtam az ügyészi pályát, izgalmas volt. A katona pálya is izgalmas volt és ezért a katonai ügyészségen kötöttem ki”

- mondta a Fidesz országgyűlési képviselője, Budai Gyula.

HírTV