2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Főhős: Molnár Csaba nettó hazaáruló

Hír TV

2020. február 24., hétfő 21:00

„Akváriumunk” legkisebb lakója a guppi, aki estünkben Molnár Csaba DK-s politikust takarja. Ismerjük rég, de önálló tervekkel, eredményekkel nem büszkélkedhet. Főhősünk pedig Németh Szilárd államtitkár lesz, aki arról is mesél, hogy tanította meg felesége megérteni a rezsiszámlák bonyolult képleteit.

Molnár Csaba az MSZP-ből nyergelt át a DK-hoz. Folyamatosan Gyurcsány nyomában járt, de annyira háttérben, hogy egy igazán jó mondat nem jut tőle eszünkbe. Egyik legemlékezetesebb alakítása talán az volt, mikor a 2018-as országgyűlési választások éjszakáján Gyurcsány Ferenc azóta szállóigévé vált mondatát befejezte.

Dezse Balázs, a Pesti Srácok újságírója a műsorban elmondta, hogy Molnár Csabával kapcsolatban végzett egy kis kutatást, és rádöbbent arra, hogy Molnár Csabával és „munkásságával” csak kevesen vannak tisztában.

Európai Parlamenti munkássága is elég megosztó, az újságíró szerint Molnár Csaba nettó hazaáruló. Ő volt az, aki erőteljesen támogatta a Sargentini-jelentést

– emlékeztetett Dezse Balázs.

Apáti Bence ezt követően elmondta, hogy Molnár Csaba karrierje akkor kezdte meg szárnyalását, amikor Gyurcsány Ferencből miniszterelnök lett. Ő lett a Győr-Moson-Sopron megyei MSZP elnöke. Voltak ott is turpisságok, amelyek szépen ki is derültek. Hiába az ELTE-s summa cum laude, Csabi nem volt elég okos.

Elindult a 2006-os országgyűlési választáson, de csak listán jutott be az országgyűlésbe. Miniszterelnöki megbízott lett, majd kisvártatva államtitkár lett, és magyarázkodhatott az államadósságról. De volt hírközlési, közlekedési és energiaügyi miniszter is, Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt pedig kancelláriaminiszterként tündökölt.

2014-ben Molnár Csaba ismét nagy lehetőséget kapott. Eljuthatott Brüsszelbe, ahol azóta Gyurcsány magyar hangjaként alázza Magyarországot.

Műsorunk második részében főhősként Németh Szilárd államtitkár mutatkozott be, aki arról is mesélt, hogy tanította meg felesége megérteni a rezsiszámlák bonyolult képleteit. De a nézők azt is megtudhatták, hogy a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára munkatársaival is szoros kapcsolatot ápol, volt már arra is példa, hogy meghívta őket magához egy finom pacalra.

Teljes adás:

Hír TV