2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Főhős

Főhős International: Soros György, aki Istenként tekint magára

A shortolástól a világmegváltásig, a bennfentes kereskedelemtől a színes forradalmakig. A Főhős International mai hőse Soros György, az önjelölt világboldogító, aki – saját bevallása szerint – Istenként tekint magára és aki feljogosítva érzi magát arra, hogy bármely ország belügyeit kénye kedve szerint alakítsa, világmegváltó nézeteit pedig rákényszerítse azokra, akik ezt egyáltalán nem akarják. Soros György, aki shortolni akarja az egész világot.

  • Főhős International: Soros György, aki Istenként tekint magára

 

A Hír TV politikai sztármagazinjának nemzetközi kiadásából az is kiderül, hogyan áll az Orbán Viktor - Soros György párharc és hogy a Magyarország feletti uralom miért személyes ügy a globalista tőzsdespekulánsnak?

GYERMEKKOR

Schwartz György 1930-ban született Budapesten. Világlátására egyrészt apja, Schwartz Tivadar volt hatalmas hatással. Az ideákat kereső, baloldali irányultságú jómódú ügyvéd, az eszperantó nyelv aktivistája volt, a nyelvek terén is meg akarta megvalósítani az egyenlőséget ígérő baloldali utópiát.

LONDON - NEW YORK - ÜZLET

Soros Tivadar és fia 1947-ben egy svájci eszperantó konferenciára igényelt útlevelet, amit meg is kaptak. De inkább Londonba ment, ahol a London School of Economicson diplomázott. Közben mindenféle munkát elvállalt, pincér is volt.

Innen 1956-ban New Yorkba utazott és brókerként dolgozott. Hírnevet később saját befektetési alapjával, a Quantum Funds-szal, illetve a normálistól eltérő újszerű ügyletekkel szerzett magának.

A kulcsszó a shortolás, amelyben nem értékteremtésre, árfolyamnövelésre, hanem esésre vagyis értékvesztésre játszanak.

Soros azonban meg volt róla győződve, hogy amit tesz, az hasznos. Kételyei nem voltak világboldogító nézetei helyességét illetően sem.

Szerinte az ideális berendezkedés a nyílt társadalom, amelynek megvalósítása csak jót tehet az embereknek, éljenek bárhol, bármely országban, bármely kultúrában. De miből is áll pontosan a sorosi utópia?

A Nyílt Társadalom bizonyára a világok legjobbika. Hogyan lehetne ez kétséges, ha azt az emberiség magától istentől kapta. Nem tévedés, Soros György olykor istenként tekint magára.

Erről több interjúban, sőt A Pénz Alkímiája nevű könyvében is vallott. Azt írta:

“BEVALLOM, MINDIG IS TÚLZÓ VÉLEMÉNNYEL VOLTAM SAJÁT MAGAM FONTOSSÁGÁRÓL. ŐSZINTÉN SZÓLVA, EGYFAJTA ISTENKÉNT TEKINTETTEM MAGAMRA. ESETLEG KEYNES-HEZ HASONLÓ KÖZGAZDÁSZ REFORMERKÉNT VAGY, AMI ANNÁL IS JOBB, EINSTEINHEZ FOGHATÓ TUDÓSKÉNT TEKINTETTEM MAGAMRA”

Beszéljünk most arról, hogyan tért vissza Magyarországra Soros György. 1984. május 28-án írta alá a Magyar Tudományos Akadémiával kötött szerződést, a budapesti Soros Alapítvány alapító okiratát.

Az Aczél György féle kommunista kultúrpolitika meglepően gyorsan megtalálta a közös hangot a másik, csillogóbb, modernebb, és a sokkal több pénzt a másik szélsőbaloldali utópia propagálóival.

A közélet formálása, a politikai befolyásszerzés és a gazdasági haszonszerzés persze kéz a kézben járt.

A Gyurcsány- érában leamortizált, a 2008-as pénzügyi válságban még inkább földre taszított ország irányítását 2010. május 29-án vette át a második Orbán -kormány. A nyílvesszők már ettől a naptól fogva záporoztak a kétharmados többséggel kormányzó kabinetre.

Orbán Viktor és Soros György ellentétének tétje ekkor már az ország irányítása volt. Először 2012. január 21-én, majd március 15-én és október 23-án rendeztek tömegdemonstrációt a kormány támogatására.

Soros György sosem titkolta, hogy sok pénzt hajlandó áldozni arra, hogy Donald Trumpot a Fehér Házból eltávolítsa. Persze nem mindig volt ilyen rossz az aktuális amerikai elnök és Soros György kapcsolata.

Volt olyan időszak is, amikor a washingtoni Külügyminisztérium szimbiózisban létezett a Soros-birodalommal. A State Department hivatalos politikai rangra emelte a soros féle utópia programját, és támogatásait is ehhez igazította.

Erre pedig meg van az esély, amit az is jelez, hogy Trump egyre nehezebben tudja eljuttatni üzeneteit a választókhoz. Azt már régóta tudjuk, hogy az úgynevezett mainstream média valójában nem fősodratú. vagyis középen áll, inkább balra dől, és még liberális irányba.

Trumpot azonban már a Twitter is cenzúrázza, bejegyzéseit pedig a Facebook is csak megjegyzésekkel együtt hajlandó közölni. Persze, hogy a Soros-hálózatnak is köze van Trump elhallgattatásához.

Ha nem idén, akkor 4 évvel később, de az biztos, hogy előbb- utóbb új lakó költözik a Fehér Házba. Az is bizonyos, hogy a Soros-hálózat irányításában is változások lesznek, hiszen Soros György hamarosan 90 éves lesz.

Az már világosan látszik, hogy az Egyesült Államok története egyik legnagyobb válságát éli át. Azt azonban még sejteni sem lehet, hogy a káoszból kikecmergő országban a Soros-féle utópia fog megvalósulni vagy valami egészen más.

Teljes adás

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!