2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Főhős International: Rejtély, kinek az érdekeit szolgálja ki Macron

Hír TV

2020. április 9., csütörtök 20:55

A Főhős International eheti adását Emmanuel Macron francia államfő politikai ámokfutásának bemutatásának szentelték. Terítékre kerültek migrációt ösztönző intézkedései és az Európai Unión belül betöltött szerepe. De áttekintették a Magyarországhoz fűződő viszonyát is.

Emmanuel Macron elkötelezett híve a migrációnak, számos olyan intézkedést hozott, amely kedvez a bevándorlóknak, és tömegével csábítja Franciaországba az ázsiai és afrikai embereket. Eltökélt szándéka, hogy elképzelései uniós szinten is megvalósuljanak. A közösség országaiban idegen kultúrájú és muzulmán vallású menedékkérőket akar betelepíteni, azonban azt rejtély fedi, hogy ezekkel a lépéseivel kiknek az érdekeit szolgálja ki - mondta el Losonczi Kata műsorvezető.

Macron minden fórumon a szolidaritást, a migrációból fakadó nehézségek közös kezelését hirdeti. Időről időre pedig teátrális intézkedésekkel igyekszik elcsendesíteni a bevándorlást ellenző tömegek hangját.

A francia köztársasági elnök mindezek mellett pártolja a tengereken migránsokat mentő NGO-hajók munkáját, ezzel pedig segíti a Soros-terv megvalósulását. Ugyanakkor Macron egyszer sem emelte fel a szavát, mikor a bevándorlók kamionosokat, autósokat vagy gyalogosokat bántalmaztak Calais-nál, pedig több száz ilyen esetre derült fény. De a keresztény közösségek mellett sem állt ki soha.

A műsorban elhangzott, hogy a kis rátarti francia vezető nagyon makacs, hogyha duzzog előszeretettel trollkodik is. Aki nem ért egyet célkitűzéseivel azt rendszeresen támadja, bírálja és kritizálja. Ez igaz a magyar kormányfőre. Orbán Viktor nem ért egyet Macron bevándorláspárti törekvéseivel, sőt annak ellenkezőt vallja. De hasonlóan van ezzel minden visegrádi ország, ez pedig zavarja a francia elnököt, aki többször bele is szállt a V4-ekbe.

Azonban 2019 végén, - talán taktikai megfontolásból - de egyre többször osztotta a V4-ek véleményét, belátta, hogy a migrációnak vannak negatív hatásai is,

2020-ban pedig még közeledni is kezdett a bevándorlást ellenző politikusokhoz.

Teljes adás: 

Hír TV