2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Főhős

Főhős: Hollywood zabálná a Szabó Tímea-sztorit

Egy nagy hangú, nem sok politikai teljesítménnyel bíró politikust mutatunk be. Ő Szabó Tímea, a Párbeszéd hangembere. És itt lesz velünk Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, akivel a múltról sztorizgatunk és megtudjuk tőle, miért kell a politikai labdákat poénosan lecsapni.

  • Főhős: Hollywood zabálná a Szabó Tímea-sztorit

 

Szabó Tímea nagyon sokoldalú, aki bejárta a fél világot. Miután végzett a Szegedi Tudományegyetem kommunikációs szakán, a Harvard Egyetem jogi karán tanult. Öt évig újságíróként brit és amerikai lapoknak és hírügynökségeknek tudósított Magyarországról, s - ahogy adásunkban elhangzott - „nyilván” a legnagyobb pártatlanság mellett és etikusan tette ezt. Volt ENSZ-megbízott, dolgozott Pakisztánban afgánokkal, majd a szeptember 11-i terrortámadás után Afganisztánba költözött és Kabulban támogatta az új afgán kormányt. Hollywood zabálná ezt a sztorit.

Farkas Örs politikai elemző szerint, ez az életút arra enged következtetni, hogy Szabó Tímea az Egyesült Államokban politikai feladatokat is elláthatott, amelynek hazai tálalása kutatói munkaként csúcsosodott ki.

Az afganisztáni hadműveletekről az ott szolgáló magyar alakulatok - mert ugye, részt vettünk a NATO-hadművelet keretében mi, magyarok is az afgán helyreállításban - mondták azt, hogy az afgán hadműveletek voltak a legveszélyesebbek az elmúlt 30 évben , amiben a magyar haderő részt vett. Ennek ellenére Szabó Tímea nem is a NATO-kötelékben, hanem azzal szemben lévő afgán közösségeket képviselt, úgyhogy senki se gondolja, hogy ez egy szegedi diáklány életében egyik pillanatról a másikra ki tud alakulni

– hívta fel rá a figyelmet Farkas Örs.

Szabó Tímea 2003 őszéről a Helsinki Bizottságnál koordinálta a menekültprogramot, majd ezt is megunta és beszállt a politikába.

Szabó magánéletében volt némi pikantéria, miután kiderült, hogy férje Hunyadi Gábor, a Jobbik korábbi OVB-delegáltja, de ezt titokban tartották, és azóta már nem élnek együtt.

Szabó Tímea nem nagyon találta helyét az LMP-ben, miután kiderült, hogy a párt nem akar a Bajnai-féle Együtt mozgalommal közösködni. A Schiffer-szárnyra többen berágtak és elhagyták a politikai közösséget, majd Párbeszéd Magyarország néven először platformot, majd pártot alapítottak.

Szabó nem fogta vissza magát, akár tv stúdióban, akár a parlamentben szólalt fel. Némi trágárság és gúny valahogy mindig belekeveredett mondandójába, ha már képtelen volt valódi vitára.

Szabó a Liget-projecttel kapcsolatban rendkívüli ülésnapot is összehívott, de az határozatképtelen volt. Annyira komolyan vette saját beadványát, hogy éppen a Parlament folyosóján telefonált, amikor fel kellett volna szólalnia.

Szabó Tímea annyira sokoldalú, hogy még bábozni is tud. Az azóta DK-s Kálmán Olgának elmesélte, mekkora élmény volt Áder János beiktatásán bohóckodni. Itt még nincs vége, letrógerezte Trócsányi Lászlót és elmebetegnek nevezte munkatársainkat.

Az ellenzéki képviselők bedurvultak, nem csak Szabó, hanem mindegyikük cirkuszi porondnak használta az üléstermet. Szabó Tímeát minősíthetetlen viselkedése miatt a házelnöknek is többször rendre kellett utasítani.

Kíváncsian várjuk, mit tartogat számunkra 2020-ban Szabó Tímea. Persze, mindenki jobban járna, ha nem a Parlamentben élné ki flusztráltságát, hanem inkább énekes, bábos színművészként keresné a kenyerét. Akkor senki se vonna le a fizetéséből

– mondta Apáti Bence műsorvezető.

Egy igazi nagyhal

Kósa Lajos a Fidesz alalelnöke. Adásunkban felidéztük, miként is került be a politikába. Az alelnök szerint a Parlamentben már nincs vita, nincsenek szellemes bírálatok, eldurvult a hangnem, amit ő nem szeret.

Kósa Lajos vicces mondatain jót szórakoztunk. A vízgereblyézéstől, az MSZP-nek IFA-platón szállított 5 forintosokon át a Vadai úrig sok minden átment a köztudatba.

Az alelnököt sok támadás érte, lejárató videó és újságcikk. Ő volt az első jobboldali politikus, akit szexbotrányba akartak keverni egy prostituálttal. Kósa perelt és nyert.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!