2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Főhős

Főhős: Grállovag vagy ravasz manipulátor?

Schmuck Andor immár 30 éve jelenség a hazai közéletben, aki tulajdonképpen a magyar politikai bulvár megteremtője. Életútja nem mentes a botrányoktól, céljai eléréshez felsőszintű kapcsolatait használja ki.

  • Főhős: Grállovag vagy ravasz manipulátor?

Schmuck Andor középfokú üzleti tanulmányokat folytatott, majd osztálytársaival egy éjjel-nappali közértet nyitott. Politikai pályafutását a Magyar Szocialista Párttal szorosan együttműködő Baloldali Ifjúsági Társulásban kezdte. 1994 és 1998 között Újpesten helyi önkormányzati képviselő volt. 1995-ben a Xénia Láz Egyesület titkáraként működött. 1998-ban újpesti polgármester-jelölt volt, majd egy ideig a Magyar Motorsport Szövetség elnöke. Részt vett az Európai Magyarországért Mozgalom megalapításában, az év végén Zámbó Jimmy személyi menedzsere volt. 2001. május végén az MSZP újpesti alapszervezete fegyelmivel kizárta tagjai sorából. Az indoklás szerint azért, mert nyíltan támadta a párt politikáját és több vezetőjét.

Baranyai Gábor a Magyar Nemzet újságírója szerint Schmuck Andor egy jelenség a magyar politikai életben:

„Kevesen tudják, hogy ő körülbelül 30 éve aktívan politizál és ez alatt a 30 év alatt eléggé ellentmondásos megítélése alakult ki az emberekben. Van, aki szerint ő az idősekért fellépő grállovag, van, aki szerint pedig egy ravasz manipulátor. Felsőszintű kapcsolatait tudja kihasználni céljai elérése érdekében.”

Farkas Őrs politikai elemző úgy véli, Schmuck Andor a kétezres éveket követően a magyar politikai bulvár megteremtője:

„Nyilvánvalóan talán az egyik legszórakoztatóbb politikus amióta Torgyán József visszavonult. Schmuck Andor miután viszonylag hamar szembesült azzal, hogy a szociáldemokrata értékrend azért nem bír akkora támogatottsággal, már egyébként Budapest belvárosában sem, mint ahogy mondjuk ez a korábbi években politikussá emelte. Ő ezt felismerve egyszerűen a bulvár felé fordult és a politikai elemeket kihasználva ennek a két területnek a határán táncol folyamatosan. Ebből valószínűleg egyébként megél, és nyilvánvalóan kihasználva mondjuk a politikát mélységeiben nem ismerő választóknak a jó szándékát, ő folyamatosan fent tudja magát tartani a politikai vízszint felett. Amikor jönnek a választási szituációk, akkor talán úgy fogalmazhatunk, hogy várja a megkereséseket.”

Teljes műsor:

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!