2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Főhős

Főhős: Ferenc Orsolya, akit már tizenévesen vonzott a politika és az űrkutatás

A Hír TV Főhős című műsorának Ferencz Orsolya, űrkutató, politikus volt a vendége, de szóba kerülnek a ballib összeborulás embereinek nagy korrupciós ügyei is.

  • Főhős: Ferenc Orsolya, akit már tizenévesen vonzott a politika és az űrkutatás

A műsor első részében összeállítást láthatnak arról, hogy hogyan nyúlták le a pénzeket a ballib összeborulás emberei.

Láthatják Zuschlag Jánost, aki a Gyurcsány-éra egyik legnagyobb botrányát robbantotta ki. Hunvald Györgyöt, aki ingatlan-panamába és egyéb zűrös dolgokba keveredett, de büntetését előzetesben letöltötte. A börtönben kezdte meg joghallgatói tanulmányait, majd a VII. kerületi szocik ismét kerületi elnökké választották. Simon Gábort, aki a vád szerint a pénzlenyúlás és a rejtegetés nagy mestere. A bombát a Magyar Nemzet robbantotta 2014. februárjában. Éppen választási kampány volt. A szoci vezérkar külföldön tartózkodott, így a sajtó napokig csak várt a reakcióra és Simon Gábor háza előtt szteppelt a teljes magyar média.

Az adás második részében pedig Ferenc Orsolya, űrkutató, politikussal beszélgetett Apáti Bence, műsorvezető.

 

 

Volt egy olyan pont, egy nap, egy pillanat, amit meg tud határozni, hogy fölnézett az égboltra és azt mondta, hogy ezzel kell foglalkoznia élete hátralévő részében? – kérdezte Apáti Bence, műsorvezető.

Pontot nem, de azért igen, hogy amikor tizenéves koromban rengeteget kirándultunk a családdal és édesapám végig mutatta az égen, hogy hol mi van, hol a Vénusz, melyik csillag melyik. Akkor úgy az emberben átfut, hogy ha van értelme valamire gondolni akkor az az, hogy miért van ez így és hogy néz ez ki és miért vagyunk itt. Amit a villamosmérnöki pályán már egyetemi hallgatóként is megtanultam akkor az az, hogy hihetetlenül általános bázist ad, ahhoz, hogy ehhez a high tech-világhoz később az ember valamely irányból aztán tudjon közeledni és ez a fajta általánosság volt az, ami miatt úgy éreztem, hogy talán a leginterdiszciplinárisabb terület az a mai napig az űrkutatás, ahol tényleg minden lecsapódik és kíváncsivá tett

-          mondta Ferencz Orsolya, űrkutató, politikus

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!