2020. június 4.,
csütörtök, Bulcsú napja

Főhős extra: Országjáráson Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára

Hír TV

2019. április 12., péntek 20:25

A Gulag építés gondolatát is felvetette a kormánnyal kapcsolatban Gyurcsány Ferenc a DK érdi fórumán. A Demokratikus Koalíció elnöke és felesége, Dobrev Klára már a szombati fővárosi kampánynyitó rendezvény előtt megkezdte az országjárást. Ő a Fidesz fellegvárában, Debrecenben szidta a kormányt. A Hír TV Főhős extra című műsorának stábja ellátogatott a DK országjárásának két helyszínére.

Az első állomás Érd volt, ahol már nagyon várták Gyurcsány Ferencet. Aláírást is gyűjtöttek az aktivisták. Losonczi Kata azon kérdésére, hány képviselőjük juthat be listán az Európai Parlamentbe a DK elnöke elmondta: kettőben egészen biztos, de reméli, hogy annál több is lehet. Az európai egyesült államok gondolatával kapcsolatban pedig kiemelte, hogy az egy hosszú történelmi vízió.

Gyurcsány Ferenc az érdi fórumon egyből belecsapott. Elmondta, hogy miért fontos az Unió és az európai egyesült államok, azonban leginkább Orbán Viktor miniszterelnököt szidta.

Nincs olyan jellemző, amelyet ne tudnék elmondani erről a kormányról, nincs olyan. Lehet, hogy Gulagot még nem építettek, de azt remélem, hogy ez így is marad - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Debrecenben Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát várták nagy szeretettel. Itt is gyűjtötték az aláírásokat, melyekkel állítólag jól haladnak.

A DK európai parlamenti választási listavezetője a rendezvényen megismételte korábban elmondott programját, de a patás ördög itt is Orbán Viktor kormánya volt.

Üzenem Orbán Viktornak, hogy az európai egyesült államok alapvetően nem birodalom - fogalmazott Dobrev Klára.

Hír TV