2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Főhős

Főhős: Civil szervezetek hazánk ellen

Már az első Orbán- kormányt is támadták nemzetközi civil szervezetek, ami mára egy folyamat kezdetének bizonyult. A Főhősben felidézzük az NGO-k, aktivisták és a Soros-hálózat megmozdulásait.

  • Főhős: Civil szervezetek hazánk ellen

Még 2001-ben az Amnesty International megbízásából készült egy plakát és egy reklámfilm a magyar rendőri brutalitás ellen. A fotón egy állítólagos magyar rendőr keze látható, a filmen pedig egy rendőr lába. A sérült testrész alatt a felirat az, hogy Képzeljék el, milyen az áldozata.

Bándy Péter, a Demokrata vezető szerkesztője szerint az ilyen jellegű támadásokat jobboldali kormányok ellen intézik nemzetközi szervezetek:  

„Ezek a különböző nemzetközi szervezetek akkor hangosak, ha éppen jobboldali kormány van, így volt ez már 1998 és 2002 is. A legjelentősebb az állítólagos magyar rendőri erőszakról szólt, ami Szlovéniában még díjat is nyert. Ily módon Magyarország rossz hírét keltették külföldön. Az is jellemző, hogy ezek a vádak nem megalapozottak, tehát nincsenek konkrét bizonyítékok, ez az elmúlt tíz évben is így volt. Általánosságban próbálnak olyan látszatot kelteni, hogy Magyarországon az emberi jogok csorbulnak, szólásszabadságokat gyülekezési jogokat korlátozni próbálják. Ezek valójában nem igazak, de ha külföldre eljutnak a vádak, a külföldi közvélemény nem ellenőrzi.”

Az Amnesty International kampányára Horváth József biztonságpolitikai szakértő a következőket reagálta:

„Ez egy hosszú folyamatnak volt az első olyan lépése, aminél szembesültek Magyarországon a politikusok és a titkosszolgálatok is, hogy a világ alapjaiban változott meg. Ez volt az az első pillanat, amikor egy szolgálat azzal szembesül, hogy nem a klasszikus ellenfelei vannak (…) Ha nem egy külföldi ellenérdekelt szolgálat végez olyan lejárató, befolyásoló műveletet, hanem egy multinacionális érdekcsoport, amelyik megfelelő fedést is alkalmaz a munkájában, akkor azzal nagyon nehéz volt még abban az időszakban mit kezdenie. Újfajta kihívások jelentek meg, amelyekkel szemben nem biztos, hogy már a régi módszerek elegendőek.”

Teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!