2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Európai híradó: Diplomáciai pengeváltás Kijevvel

Hír TV

2020. október 31., szombat 17:50

Diplomáciai pengeváltás Ukrajnával! Vajon Kárpátalján is működni fog a magyar kártya? Az Európai híradóban Fedinec Csilla Ukrajna szakértő arról beszélt, hogy milyen valódi okai lehettek a magyarországi tisztviselők ukrajnai kitiltásának? Aztán a home office és a digitalzáció témája következett egyenesen Brüsszelből. Az uniós célkitűzésekről Tóth Edina európai parlamenti képviselő adott interjút. Végezetül pedig nagy volt az érdeklődés Hitler beszédeinek gyűjteménye iránt a németországi aukción. Az Európai Zsidó Szövetség vezetője hiába kérte a nyilvános licitálás visszavonását, ez nem történt meg.

A MAGYAR KÁRTYA KÁRPÁTALJÁN

Diplomáciai pengeváltás Kijevvel: magyar tisztviselőket tiltottak ki Ukrajnából. Az Európai híradóban Fedinec Csilla Ukrajna-szakértőt a kitiltás okairól kérdeztük. 

"A 2017-ben elfogadott oktatási törvény óta, amelyik gyakorlatilag megszünteti a magyar oktatási rendszert és a duális kétnyelvű oktatást, azóta a két fél nem találja az asztalt sem, amelyikhez le kellene ülni."

 JÁRVÁNY IDEJÉN NAGY ÚR A KÉNYSZER 

Az európai országok gazdasága és államigazgatása nagyot ugrott előre a home office és a digitalzáció terén. Tóth Edina európai parlamenti képviselőt az online tér várható szabályozásáról valamint az amerikai és kínai internetes óriások elleni közös európai fellépésről kérdeztük.

NÁCI RELIKVIÁK

Hitler keménykalapja 50 ezer euróért, ezüst borítású Mein Kampf 130 ezer euróért, Vaskereszt Lovagkereszttel 135 ezer euróért. Nagy volt az érdeklődés a nemzetszocialista tárgyak iránt a Németországban rendezett aukción. A rendezvényt visszataszítónak mondta és annak betiltását követelte a brüsszeli székhelyű Európai Zsidó Szövetség vezetője, de fellépése sikertelen volt. Menachem Margolin rabbi szerint a Magyarországot antiszemitizmussal vádoló német külügyi államtitkárnak saját hazájában lenne inkább feladata. A rabbi a Heisler András vezette MAZSIHISZ kapcsán arról is beszélt, hogy minden zsidó szervezetnek kötelessége az antiszemita jelenségek elleni határozott fellépés. A MAZSIHISZ nem ítélte el Bíró László képviselőjelöltet, amiért a miniszterelnök Heislert tartja felelősnek. 

 Teljes adás:

Hír TV

 

 

x
Rendkívüli hír