2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Credo

Terc: Már a magzatok dobogó szívét is árulja az embrionális szervkereskedelem

Manapság egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a magzati életkorban lévő gyermekek. 2019-ben eddig világszerte összesen 30 millió abortuszt hajtottak végre. A Hír TV Terc című műsorában ezúttal megrázó felvételeket és döbbenetes tények szerepeltek szerda este, ahol arról is szó esett, hogy ráadásul a törvényhozás egyoldalú, magzati érdekeket figyelmen kívül hagyó liberalizációja is egyre több országban megfigyelhető meg. A stúdióban két szakértő mondta el véleményét a témáról. Az adás folytatásában interjút láthattak Erdő Péter bíborossal, aki a Budapesten jövő év szeptember 13-án kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán nyilatkozott Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek.

  • Terc: Már a magzatok dobogó szívét is árulja az embrionális szervkereskedelem

Világszerte egyre nagyobb vita alakul ki a magzati életek védelme körül. A jogi szabályozást megkerülve neves klinikák használják ki a paragrafusok hézagjait. Ennek a csöppet sem örvendetes fejleménynek tudható be, hogy például New Yorkban és több más amerikai tagállamban ma már a születésig megölhető a magzat, a hagyományosan katolikus Írországban pedig eltörölték az abortusztilalmat. Ez a folyamat azonban nem spontán és még csak nem is véletlen. Tekintélyes külföldi klinikák, születésszabályozással foglalkozó nemzetközi szervezetek és abortuszlobbisták csoportjai pénzt és időt nem kímélve folytatják az abortuszliberalizációért világszerte harcukat. De vajon miért küzd valaki egy ilyen ügyért? Kinek és miért áll érdekében olyan jogszabályi környezet és orvosi protokoll kialakítása, amelyben a magzati életek korlátlanul és akadály nélkül kiolthatóak? A válasz megdöbbentő és egyben kijózanító: azoknak az érdekköröknek, akik a magzatokra jól értékesíthető kísérleti nyersanyagként tekintenek.

A Hír TV stúdiójában Jobbágyi Zsófia a Magyar Hírlap lapszerkesztője és Frivaldszky Edit Az Emberi Méltóság Központ igazgatója volt a vendég, akiket a felvetett téma kapcsán Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdezett.

Több száz órányi rejtettkamerás felvétel bizonyítja, hogy a legnagyobb amerikai abortusz-klinika – noha az Egyesült Államokban is törvény tiltja – magzatok szívével, májával, veséjével kereskedett.

„A probléma az, hogy az érintett szervezetek meg sokan, akik ezt a fajta munkát, vagy tevékenységet végzik a mai napig tagadják, hogy ez igaz lenne. Azt mondják, hogy szélsőjobboldali szervezetek lobbitevékenységéből adódóan kerülnek napvilágra az ilyen felvételek, hogy ez manipulált, és nem is igaz. Még a Momentumos Cseh Katalin is azt állítja, hogy ez egy teljesen hamis színben feltüntetett felvétel. De nem. Sajnos ez valóban megtörténik.”

– fejtette ki a Magyar Hírlap lapszerkesztője, aki szerint „rengeteg olyan jogi kiskapu van, amit a szabályozás nem fed le.”

„Elég nehéz átlátni, hogy mi is zajlik pontosan ezeken a klinikákon. Néhány évvel ezelőtt elindítottunk egy európai kezdeményezést – az Egy közülünk kezdeményezést – aminek pont az volt a célja, hogy Uniós forrásokból ne adjanak pénzt ezekre a kísérletekre”

– szögezte le Frivaldszky Edit, majd hozzátette: ennek éppen az volt a lényege, hogy egy európai bíróság korábban kimondta, nem felhasználhatók az embrió szövetek.  

Egy év múlva ilyenkor az egész keresztény világ Budapestre figyel. 2020 szeptember 13-án kezdődik ugyanis a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A hét végén a Forráspont fesztiválon már erre hangolnak. A Terc vendége volt Erdő Péter bíboros, aki a múltbéli és a mai vallásos nevelésre vonatkozó kérdés kapcsán úgy fogalmazott:

„Gyakorlatilag volt egyféle ideológiai, nevelési nyomás, ami más formában más ideológiák mentén a világ más részein szintén felbukkanhat. Itt a gender ideológiától kezdve nagyon sok minden előkerülhet. Vannak olyan országok, ahol törekszik az egyház arra – ezt európai összehasonlításba mondom – vannak olyan konferenciák, ahol kimondják: igen, jó hogy van hittan az iskolában.”

A teljes adás itt tekinthető meg:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél, a projektben egy olyan klimatológiai adatgyűjtő rendszert és adatbázist építenek ki, amellyel segítik a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!