2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Credo

Credo: Sokkal fontosabb a cselekvés a hangzatos egyezményeknél

A múlt héten a magyar Országgyűlés elutasította az Isztambuli Egyezményt. A hivatalosan a nőkkel szembeni erőszak ellen létrehozott dokumentumot „a liberálisok és a genderisták trójai falovaként” is emlegetik. Valóban az egyezmény bevezeti és közvetetten az azt ratifikáló országok jogrendjévé teszi a gender, azaz a társadalmi nem fogalmát, továbbá a menedékjog nemi alapon történő biztosításával a migrációt segíti elő? Többek között erről beszélgetett vendégeivel, Párkányi Eszterrel, az Alapjogokért Központ elemzőjével és Frivaldszky Edittel, az Emberi Méltóság Központ vezetőjével, Trombitás Kristóffal, a Hír TV munkatársával, publicistával és Bálint Botonddal, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettesével a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea.

  • Credo: Sokkal fontosabb a cselekvés a hangzatos egyezményeknél

Földi-Kovács Andrea az Isztambuli Egyezményről elmondta, hogy a keletkezése 2008-ra datálható, és gyakorlatilag végigkíséri az elfogadásának a történetét a feminista lobbi. De az egyezmény történetéhez hozzátartozik az is, hogy gyakorlatilag

mind a keletkezése, mind az elfogadása törvénybe ütköző volt, hiszen nem volt meg az elfogadásához szükséges kétharmados többség, amely az Európa Tanács miniszteri bizottságában meg kellett volna legyen.

Mi volt a sietség oka – tette fel a kérdést a műsorvezető.

Párkányi Eszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi években ez a lopakodó jogalkotás jellemzi Európát. Ez látható volt az ENSZ migrációs csomagjánál is, láthattuk, hogy milyen erőket és eszközöket mozgattak meg bizonyos érdekkörök ahhoz, hogy átnyomják azt, ugyanez látható az Isztambuli Egyezménynél is – tette hozzá. Az elemző megjegyezte, hogy Magyarország nem különutas azzal, hogy nem ratifikálta az egyezményt. Többek között a szlovák parlament sem fogadta el, de érdekes mód őket senki nem támadja – hangsúlyozta.

Frivaldszky Edit az egyezmény kapcsán azt a megállapítást tette, hogy

a nők elleni erőszakot úgy állítják be, mintha a nők és a férfiak között egy strukturális alapú erőszak lenne. Az egyezményből azt lehet szinte kiolvasni, hogy a nőknek külön jogaik vannak, a férfiak elleni erőszakról nem is szól, pedig nagyon fontos lenne, hogyha az ember elleni erőszak ellen lépne fel

– emelte ki az Emberi Méltóság Központ vezetője.

Párkányi Eszter az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy

a dokumentum egészét az az elgondolás uralja, hogy a nők csak áldozatok lehetnek, míg a férfiak erőszakosak és bűnelkövetők. Majd hozzátette, hogy ez egy új osztályharc, csak itt nem a szegényeket állítják szembe a vagyonosokkal, hanem más társadalmi osztályokat próbálnak összeugrasztani.

Ennek az új marxista hullámnak az első célcsoportja a nők voltak, akiket felemeltek a férfiakhoz azzal, hogy szavazati jogot kaptak és a munkavilágát is egyre inkább meghódították. A feministákat a homoszexuális házasságot követelő mozgalmak, majd eljutottunk a transzneműekhez, és jelenleg a gendernél tartunk – tette hozzá az Alapjogokért Központ elemzője.

Az Emberi Méltóság Központ igazgatója szerint a nővédelem egy nemes cselekedet, de ennek vannak veszélyei is. Több felmérésből is kiderült, hogy ahol az egyezményt elfogadták ott sokkal több erőszakos bűncselekményt követnek el a nők ellen – mondta el Frivaldszky Edit. Ehhez kapcsolódóan Párkányi Eszter kiemelte, hogy a magyar törvények már büntetik a nők elleni erőszakot, és emellé megfelelő intézményrendszer is társul. Az elemző leszögezte, hogy sokkal fontosabb tehát a cselekvés, mint a hangzatos egyezmények elfogadása.

A műsor második felében Földi-Kovács Andrea Trombitás Kristóffal, a Hír TV műsorvezetőjével, publicistával és Bálint Botonddal, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettesével a felszabadítási teológiáról beszélgetett.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!