2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Credo

Credo: Az SZFE-s fiatalok játszani és szerepelni akartak

A Hír TV eheti Credo című műsorában továbbra is téma volt az SZFE-s egyetemfoglalás és annak háttere, de érintették a szivárványcsaládokkal kapcsolatos uniós víziót is. Földi-Kovács Andrea vendégei Pajor András, Dörner György, Szánthó Miklós és Czopf Áron voltak.

  • Credo: Az SZFE-s fiatalok játszani és szerepelni akartak

A Credo első témájának felvezetése előtt Földi-Kovács Andrea műsorvezető arról beszélt, hogy többen is megkeresték, hogy mind az ő nevében, mind a műsor címével újabb álhíreket terjesztenek az interneten, amelyek tisztázatlan eredetű gyógyszereket reklámoznak. Nem ez az első ilyen etikátlan eset a Hír TV történetében, de ez a mostani túl megy minden határon. A műsorvezető nyomatékosította, hogy természetesen semmiféle promóciós interjú nem készült a Credo stúdiójában, és ő sem adta a nevét semmilyen gyógyszer vagy más termék reklámjához.  A Hír TV természetesen megtette a jogi lépéseket az ügyben – hangzott el.

Földi-Kovács Andrea ezt követően elmondta, hogy a műsor első témája a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel és a körülötte kialakult botránnyal kapcsolatos. A műsorvezető emlékeztetett arra, hogy Németh Gábor, az egyetem eddigi rektori tanácsadója a Spirit FM vendégeként a rádióműsorban két dolgot ismert el: hogy az egyetemfoglalók közt számos koronavírusos beteg van, illetve, hogy valóban részt vett az Amnesty International az egyetem diákjai számára szervezett nyári foglalkozáson. A témáról Pajor András atyával, a Keresztény Kulturális Akadémia elnökével és Dörner Györggyel, az Újszínház igazgatójával beszélgetett a műsorvezető, akiktől először azt kérdezte, hogy mennyire lepte meg őket, hogy a spontánnak feltüntetett egyetemfoglalás nem is volt annyira spontán.

Pajor András erre azt reagálta, hogy

a megmozdulás nem tűnt spontánnak, és ennek az egésznek véleménye szerint van egy lelki háttere is, még hozzá az, hogy ezek a fiatalok játszani és szerepelni akartak, ez vonzotta őket oda, és nem csodálkozna azon sem, hogyha őket valamiféle játékként kötné le a vastagon fajsúlyos politikai megnyilvánulás

– mutatott rá Pajor atya.

Dörner György szerint életkoruknál fogva az egyetemisták alapvetően lázadók. Az oktatóknak ezzel visszaélni aljasság és kapitális bűn - hangsúlyozta. Az Újszínház igazgatója szerint ez történik az egyetemen, és úgy véli, hogy

a hallgatók jó része nem ért egyet mindazzal, ami ott történik, míg más részük lavírozik, és inkább a balhé kedvéért teszi, amit tesz. Majd amint unalmassá válik a balhé, sőt veszélyessé, - hiszen megfertőződhetnek/megfertőződtek - akkor mélyen elgondolkoznak majd azon, hogy a jövőben feltétel nélkül odaadják-e majd magukat bármilyen otrombaságnak.

Ezt követően felidézték az Identitás Generáció akcióját is. A Bódi Ábel vezette szervezet tagjai egyik este az épület homlokzatára felmászva egy molinót engedtek le, amelyen az állt, hogy „Itt nem lesz 1968!”. Uralkodhat az egyetem falain belül a ’68-as szellemiség vagy annak valamely vetülete – tette fel a kérdést a műsorvezető.

Dörner György erre azt válaszolta, hogy feltétlenül, majd elmondta, hogy 1968 egészen más volt a kommunista blokkban, mint Európa más részein. A blokkban egy valódi diktatúra ellen protestáltak, míg, nálunk arra futott ki ’68, hogy megerősödtünk a Nyugathoz képest keresztény mivoltunkban – húzta alá az igazgató.

A műsor második felében a szivárványcsaládokkal kapcsolatos európai uniós víziót járták körül Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Czopf Áron publicistával.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!