2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Hazahúzó 01:00

Credo

Balog Zoltán segítő, jobbító szándékkal fog bírálni

„Az egyházban nem szeretjük valamifajta politikai korrektség jegyében elhallgatni vagy átcsomagolni azt, amit igazságnak ismertünk fel. A reformátori és bibliai örökséghez híven a lehető legnagyobb őszinteségre van szükség” - így fogalmazott Balog Zoltán egykori miniszter. A Credo stúdiójában a Dunamelléki Református Egyházkerület közelmúltban megválasztott püspöke.

  • Balog Zoltán segítő, jobbító szándékkal fog bírálni

Balog Zoltán „politikus” püspök lesz a szónak abban értelmében, hogy meg fog nyilvánulni közéleti dolgokban, ugyanakkor azt mondja, nem ez a legfontosabb, hanem hogy munkásságuk révén jobban, szebben, tisztességesebben és nagyobb szeretetben éljenek az emberek.

Van egy keskeny út, amit meg kell találnunk, hogy mi az, amit az evangélium, Isten üzenete, a Biblia, a Szentírás, reformátoroknál a hitvallás bennünket késztetnek

– tette hozzá.

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy akkor is ki fog-e állni nyilvánosan, ha olyan kritikát kell megfogalmaznia, ami a kormányzó pártnak nem tetszik, Balog Zoltán határozott igennel felelt, csakúgy, mint arra a kérdésre, hogy felemelné-e a szavát, ha a saját közösségén belül tapasztalna korrupciós ügyet, vagy bármilyen más bűncselekmény elkövetését.

Az egyházban nem az a korlát, hogy politikailag korrekt módon mondunk-e valamit vagy sem, hanem van egy másik szabály, amit sokkal nehezebb betartani, miszerint kövessétek és hirdessétek a szeretetben. Szeretettel mondani bírálatot egészen más, mintha valami hátsó politikai vagy nem politikai érdekből mondom

– mutatott rá Balog Zoltán.

Adásunk első felében azt a kérdést jártuk körül, hogy min alapszik az európai öngyűlölet

Európa úgy döntött, hogy utópiává válik, a szó eredeti, *** görög értelmében, azaz: nem létező hellyé." Így fogalmazott nemrégiben Douglas Murray a népszerű angol konzervatív gondolkodó. De vajon min alapszik az európai öngyűlölet? A kereszténység folyamatos megkérdőjelezésével hogyan vesztette el a kontinens alapító mítoszát, miért fordít hátat hagyományainak, miért adja fel önként nemzeti sokszínűségét, és miért hódol be idegen kultúráknak és progresszív ideológiai áramlatoknak?

A HírTV stúdiójában Almássy Ferenc francia-magyar újságíró és Gianni Annoni étteremtulajdonos.

Teljes adás: 

HírTV

 

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!