2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Címlap

Címlap: Visszás, hogy a független sajtóért tartott tüntetésen pártzászlókkal vonulnak föl

Sokadszorra kiált farkast az ellenzék a hazai sajtószabadság kapcsán! Ezen persze nem lepődünk meg, azon viszont már annál inkább, hogy amitől óvják a magyar médiát, azt teszik pont velük és tették régen is. Miért jó kampánytéma az ellenzéki pártoknak a média helyzete, és mit nyernek az örökös tüntetésekkel? Erről is szó volt a Hír TV Címlap című műsorában és arról is, hogy milyen a tipikus Fidesz-szavazó, ugyanis Gulyás Balázs ellenzéki publicista egy kutatásra hivatkozva azt mondta: Tanulatlan, vidéki, idős emberek. A Hír TV Címlap című műsorának vendégei, Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője és Kroó Zita, az Origo újságírója, a műsorvezető pedig M.Dobos Marianne.

  • Címlap: Visszás, hogy a független sajtóért tartott tüntetésen pártzászlókkal vonulnak föl

Szerintetek az Index ügye egy sajtó probléma, egy médiumnak a belső ügye vagy politikai ügy? – kérdezte M.Dobos Marianne, műsorvezető.

Így működik a kapitalizmus, erről nem beszélnek, hogy egyébként hányan dolgoznak mondjuk az Origonál vagy a Magyar Nemzetnél 45-50 fős személyzettel dolgoznak, viszont az Indexnél több, mint 100-an voltak. Nyilván a koronavírus miatt ők is nehezebb gazdasági helyzetbe kerültek, viszont ezen nem segített az a hisztéria, amit rendeztek. Szerintem több, mint egy hónapja elkezdődött, ugye kitették ezt a függetlenség mérőt, hogy mennyire van veszélyben az Index és nyilván, ha olyan fejjel gondolkodom, hogy üzletember vagyok és valahova szeretnék befektetni, reklámfelületet venni, akkor nem egy olyan oldalba fektetek, ami saját magáról azt mondja, hogy veszélyben van.

-          mondta Párkányi Eszter.

Ez azért érdekes, mert azt is lehet hallani, hogy maga az Index stábja, szerkesztősége csinált ebből politikát, ugyanakkor ott vannak a politikusok, pártok, akik még tüntetést is szerveztek az Index mellett. – reflektált az eseményekre M.Dobos Marianne.

Így van, erre a politika egyből ráugrott, érthető is igazából abból a szempontból, hogy régóta már közhelyes bölcsesség, hogy Magyarországon nem az ellenzéki pártok a legerősebb ellenzéki erő, hanem az ellenzéki balliberális média. Az, hogy erre próbálnak felülni az érthető törekvés, ugyanakkor viszont szerintem egy Indexért, sajtószabadságért, független sajtóért tartott tüntetésen az, hogy pártzászlókkal vonulnak föl, azért az egy kicsit visszás dolog.

-          mondta Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa.

A műsor második felében pedig, Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője és Kroó Zita, az Origo újságírója beszélnek Gulyás Balázs, ellenzéki publicista kijelentéséről, hogy milyen is a tipikus Fidesz-szavazó.

 A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!