2023. 03. 24. Péntek Gábor, Karina napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Címlap

Címlap: Ursula von der Leyen végre Közép-Kelet-Európához is beszélt

A Hír TV Címlap című műsorában Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője és Kunfalvi Nóra, újságíró Kis Kornélia műsorvezető vendégeként elemezték Ursula von der Leyen megválasztását és az Európai Bizottság várható jövőjét. A műsor további részében szó volt Szél Bernadett új útjairól, Varju László "visszautasíthatatlan" ajánlatáról valamint a darabokra hulló ellenzéki összefogásról és Berki Krisztián feltűnéséről is.

  • Címlap: Ursula von der Leyen végre Közép-Kelet-Európához is beszélt

Megválasztották Ursula von der Leyen-t, megvan a bizottság első női elnöke, aki egy 7 gyermekes családanya, örülünk ennek? – tette fel a kérdést Kis Kornélia műsorvezető.

Az ellenzék részéről mindig azt lehet hallani, hogy miért van kiemelve, miért olyan fontos, hogy 7 gyerek édesanyja. Nos azért, mert mégiscsak más döntéseket hoz, ha a saját gyerekei jövőjéről van szó, mintha csak élne bele a világba, ahogy az eddigi EU-s vezetők egyébként. Kérdésedre visszatérve, majd meglátjuk mit hoz a jövő, meglátjuk milyen Európai Bizottságot fog ő vezetni, milyen irányba viszi el a munkát, inkább szakmai vagy inkább politikai lesz a döntéshozatal. Az nagyon szimpatikus, hogy úgy néz ki érteni véli a közép-kelet-európaiak hangját és akaratát. Ha ezt tiszteltben tartja a következő 5 évben is, mondjuk a V4-ek akaratát, hiszen a Fidesz nélkül most nem lenne elnök, akkor egy jó bizottságra számíthatunk.

- mondta Kunfalvi Nóra, újságíró.

Én is inkább óvatos lennék, hogy mire számíthatunk tőle, mindenesetre reményre ad okot és egy lehetőség is arra, hogy rendezzük az európai viszonyokat, hiszen nagyon sok feszültség volt az elmúlt években európai szinten. Ez azért is lehetséges mert Von der Leyen-nek nincs tapasztalata uniós szintű politikában, másrészről pedig nem egy karakteres politikus. Nem gondolom, hogy teljesen a saját feje után menne, hanem remélhetőleg arra fog törekedni, hogy megteremtse a kompromisszumot a tagállamok között.

- reflektált a kérdésre Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Az első benyomásom az volt róla, hogy egy igazi tüchtig nő, tehát rendszerető, katonás. Már csak azért sem lehet tudni, hogy mire számítsunk tőle, mert az első felszólalása egy kicsit olyan volt, mintha mindenkinek meg akart volna felelni.

- válaszolt Jobbágyi Zsófia. A Magyar Hírlap lapszerkesztője szerint a Ursula von der Leyen megválasztása előtti beszéde olyan volt, mintha mindenkinek megakart volna felelni, de abban mindenképpen különbözött az eddigiektől, hogy végre Közép-Kelet-Európának is beszélt. – mondta Jobbágyi Zsófia.

Hír TV

További epizódok

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. július 01.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. június 24.
Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

A Címlap vendégei Timkó Eszter színművész, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kondor Katalin újságíró voltak. 2021. június 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!