2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Címlap

Címlap: Nem találtak még ki jobbat férfi és nő együttműködésére, mint a házasság

A HírTV Címlap című műsorában ezen a héten szó esett a házasság hetéről, de a britek leiberális nyelvújítási kísérlete mellett sem mehettek el szó nélkül. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Máthé Zsuzsa, Kondor Katalin és Halkó Petra voltak.

  • Címlap: Nem találtak még ki jobbat férfi és nő együttműködésére, mint a házasság

Vasárnap óta ünnepeljük a házasság hetét itthon, Magyarországon is. Ennyire kell ma már „reklámozni” a házasságot

– tette fel a kérdést vendégeinek M. Dobos Marianne műsorvezető.

Máthé Zsuzsa erre azt válaszolta, hogy 1968 óta nem volt annyi házasság, mint most, de ugyanakkor a férfi-nő kapcsolat meg van kicsit kérdőjelezve, tehát e téren kell némi erősítést – hangsúlyozta az újságíró, majd hozzátette, hogy

még jobbat nem találtak ki férfi és nő együttműködésére, mint a házasság.

A műsorvezető ezután arra volt kíváncsi, hogy

a gender tanok sűrűjében ez az intézmény nem kérdőjeleződik-e meg.

Erre Kondor Katalin úgy reagált, hogy egyelőre itt még több normális ember van ahhoz, hogy ez olyan mód tegye be ide a lábát, mint ahogy azt a világ számos pontján látjuk. Az újságíró arra is kitért, hogy a család fontosságára hívja fel a házasság hete a figyelmet, amely egy nagyon jó kezdeményezés véleménye szerint. Majd arra is rámutatott, hogy nem látott még olyan gyereket munkássága során, aki ne szenvedne attól, hogy a szüleinek rossz a kapcsolata vagy csak az egyik szülője neveli. Kondor Katalin szerint nagy bűnöket lehet elkövetni a gyermekek ellen, hogyha a felnőttek bedőlnek mindenféle divatos hóbortnak. Majd azzal folytatta, hogy

ahol bárki is a megszokott rendet megbontja, ott kialakul a káosz. De minden ilyen kezdeményezés, amely azt sulykolja az emberekbe, hogy van egy normális élet, de a másik oldalon ott egy olyan folyamat, amely a teremtés ellen szövetkezett

– húzta alá. Az újságíró az LMBTQ-mozgalmak házasságáért vívott harcáról pedig azt nyilatkozta, hogy ezek provokációk.

Halkó Petra, a Századvég elemzője az elhangzottakhoz azt tette hozzá, hogy az LMBTQ-közösségek tagjai számára is minden olyan jog adott, mint azok számára, akik házasok. Ők is nevelhetnek gyereket, hogyha úgy adódik. Az elemző szerint

az ilyen jellegű megnyilvánulásoknak az a célja, hogy a természetes konstrukciót felbomlasszák.

Halkó Petra azt is leszögezte, hogy az LMBTQ-körökhöz tartozók egyre hangosabban és hangosabban követelhetik, hogy ezen a téren változás következzen be, azonban ez nem fog megtörténni, mert a természet rendjét nem lehet megváltoztatni – hangsúlyozta az elemző.

A műsor hátralévő részében a liberális nyelvújítással is foglalkoztak annak kapcsán, hogy egy brit intézmény dolgozóinak az anyatej kifejezés helyett emberi tejet kell mondaniuk, de még az apa szót sem használhatják, helyette társszülőt kell mondaniuk.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!