2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Címlap

Címlap: Minden kisbabáért kár, aki nem születik meg

  • Címlap: Minden kisbabáért kár, aki nem születik meg

27 éves baba született, azaz az embrió 27 évig volt lefagyasztva, és ezt követően "engedték fel" és ültették be az anyaméhbe . A gyermek testvére is ugyanígy született. Ez is azt mutatja, hogy egy nő mennyi mindent megtesz, hogy legyen gyermeke, és mennyi mindent meg tud tenni annak érdekében is, hogy ne legyen – vezette fel M. Dobos Marianne a műsor első témáját.

Hampel Katalin viselettervező az elhangzottakkal kapcsolatban azt jegyezte meg, hogy számára az az érthetetlen, hogy az édesanya sem 26-27 éves, és nem az ő embriója lehet, ezért miért kellett egy 27 éves embriót beültetni. Ugyanakkor az egy fantasztikus dolog, hogy a kutatások már itt tartanak, hogy embriót ilyen sokáig meg tudnak őrizni, hiszen

minden kisbabáért kár, aki nem születik meg

– húzta alá a viselettervező.

Németh Franciska ápoló szerint egy szélsőség az, amit ebben a példában látunk, majd hozzátette, hogy a meddőség kezelés egy számára közel álló téma, hiszen a munkahelye, a Szent János Kórház ad otthont a meddőségi módszertani intézetnek, és ők is tudnak embriót fagyasztani, ami nehéz esetek terén – például egy daganatos megbetegedéskor – egy jó megoldást tud kínálni. Németh Franciska arra is rámutatott, hogy

elképesztő az a küzdelem, amelyet a párok a gyermekért folytatnak, hogyha a fogantatás valami akadályba ütközik.

Simon-Palov Judit, a Karc FM műsorvezetője pedig az eddigiekhez hozzáfűzte, hogy ez a történet benne morális kérdéseket vetett fel, és véleménye szerint ez nagyon messzire vezet.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. július 01.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. június 24.
Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

A Címlap vendégei Timkó Eszter színművész, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kondor Katalin újságíró voltak. 2021. június 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!