2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Címlap

Címlap: Mi a probléma azzal, hogy a Nemzeti alaptanterv nemzeti lett?!

Mit és hogyan tanuljanak a gyerekek a magyar iskolákban, leginkább ez foglalkoztat mindenkit az országban az új Nemzeti alaptanterv kapcsán, több kritika szerint az új NAT jóval keresztényibb és nemzetibb, mint a korábbiak és ez bizony probléma, de vajon miért? Előtte azonban még szóba kerül az egyik brit gazdasági hetilap írása, amely szerint Orbán Viktornak négy kihívója is lehet 2022-ben, közülük pedig 2 nő. A Címlap mai vendégei pedig nem mások, minta Jobbágy Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kroó Zita, az Origo újságírója, akik M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett beszélik át az aktuális témákat.

  • Címlap: Mi a probléma azzal, hogy a Nemzeti alaptanterv nemzeti lett?!

Egy téma, ami ismét felborzolta a kedélyeket, az új Nemzeti alaptanterv, amelyre azt mondják, hogy nem is új, hanem egy kicsit kozmetikázott és több kritikát, véleménycikket, elemzést végig olvasva nagyon sok helyen visszajött az a nagyon erős probléma, amit ők problémának minősítenek, hogy nemzeti, keresztényi identitásformáló az új Nemzeti alaptanterv és véleményük szerint ez inkább csak a Fidesz ideológiáját erősíti, úgymond ráerőlteti a gyerekekre. Ugyanakkor azt nagyon sok esetben elismerik, hogy a diákok terhelése valóban csökkent. Szerintetek akkor most mi a baj valójában, miért nincs benne Kertész Imre vagy az, hogy miért van benne Wass Albert vagy a nemzetformáló, identitástudat erősítő gondolatokat miért teszik bele? – tette fel a kérdést M. Dobos Marianne.

Nekem az első dolog, ami eszembe jutott, hogy mi a probléma azzal, hogy a Nemzeti alaptanterv nemzeti lett?! Végre nincsen véka alá rejtve, hogy magyarok vagyunk és a magyarság az ezt jelenti és egyébként ez a hazafiság, a nemzettudat. Mi a baj azzal, hogy értékeket visz be? Nagyobb probléma az, hogy milyen reakciók vannak, amiket olvastam például a Magyartanárok Egyesülete azt mondta, hogy az irodalom tanításban túlságosan dramatizálva van Trianon vagy egy másik cikkben elhangzott az, hogy a történelemben ideologizált fogalomhasználat van mert, hogy békediktátumnak hívják a trianoni szerződést, könyörgöm eddig soha nem tudtam azt kimondani, hogy békeszerződés mert ez minden volt csak nem az. Engem inkább az háborított föl, hogy milyen reakciók voltak Trianon 100. évfordulójához közeledve arra, hogy végre nemzeti a Nemzeti alaptanterv

 - Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!