2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Troll - A keménymag szájkosár nélkül

Következik:

Híradó 22:00

Címlap

Címlap: Karácsony Gergely városvezetése nem Budapestről fog szólni

Megőrizte fölényét a Fidesz a megyei közgyűlésekben, a fővárosban viszont kilenc év után újra a baloldal irányít. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap úgy értékelt, Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP a 19 megyei közgyűlésből pedig 19-et a kormánypártok nyertek meg a listás szavazatokat tekintve pedig a Fidesz 50 százalék felett végzett.Mire számíthatunk az önkormányzati választások után, lesz-e harc az ellenzéki városok és a kormány között? Többek közt ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik a Hír TV Címlap című műsorában Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója, Kunfalvi Nóra, újságíró és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője Kis Kornélia műsorvezetése mellett.

Mától valószínűleg ingyenes lesz a BKV a nyugdíjasok 20.000 forintos fűtési támogatást kapnak havonta, mert ugye a választóknak tett ígéretet úgy illik, ha betartják, még Karácsony Gergely is. – reflektált a választási ígéretekre Kis Kornélia, műsorvezető.

Nagyon sok ígéret van, ami arra vár, hogy betartsák, én nem akarom az első napján minősíteni az új főpolgármestert, de azért kíváncsian várom, hogy ezeket a hirtelen tett ígéreteket hogyan fogja megvalósítani, ahogy azt is kíváncsian várom, hogy ez nagy összefogás, ami egyébként nagyon komoly érdekek mentén áll szemben egymással, hogyan fog majd hosszútávon együttműködni. Nem látom, hogy ez, hogy működne. Azt pedig ne felejtsük el, hogy ellenzékváltás nem történt, ugyanazok az emberek, ugyanazok a szereplők, akiket ismerünk, Gyurcsány, Karácsony, Fekete-Győr Andrásék, ez nem változott semmit

– válaszolt Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

És a Jobbik – tette hozzá Kunfalvi Nóra, újságíró.

Milyen visítozás lenne, ha a Fidesz fogott volna össze a Jobbikkal, akkor most azt olvashatnánk Európa és világszerte különböző újságoknak a címlapján, hogy Magyarországon a fasizmus gyökeret eresztett, ehhez képest azzal semmi baj nincsen, hogy a baloldali ellenzéki pártok lépték meg ezt

– vélekedett Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Vonulnának be Budapest utcáira, hogy felszabadítsák. Most teljesen elfogadott, hogy összefogtak. – tette hozzá Kunfalvi Nóra.

És úgy tűnik, hogy bejött – jegyezte meg Kis Kornélia műsorvezető.

Matematikailag ez bejött, meglátjuk, hogy két hét múlva, három hét múlva amikor értékalapú döntéseket kell hozni, amikor gazdasági alapú döntéseket kell hozni, akkor hogyan tudják felosztani egymás között a meglévő erőforrásokat. 

– mondta Kunfalvi Nóra, újságíró.

Hír TV

További epizódok

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. július 01.

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. június 24.

Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

A Címlap vendégei Timkó Eszter színművész, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kondor Katalin újságíró voltak. 2021. június 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!